Rușii au atacat cu rachete Kinjal Ucraina, la scurt timp după ce Vladimir Putin și-a încheiat conferința-maraton

Rușii au atacat cu rachete Kinjal Ucraina, la scurt timp după ce Vladimir Putin și-a încheiat conferința-maraton
Sursa Foto: Flickr.com

La scurt timp după ce liderul de la Kremlin și-a încheiat joi, 14 decembrie, conferința-maraton cu presa și cetățenii ruși, mai multe explozii au fost auzite la Kiev.

În cadrul conferinței, Vladimir Putin a exclus vorbească despre pace atâta timp cât obiectivele sale „demilitarizarea” și „neutralitatea” Ucrainei, nu vor fi atinse.

Ucraina, atacată cu rachete Kinjal

Potrivit mai multor canale anonime Telegram, dintre care unul se crede a fi apropiat de preşedinţia ucraineană, exploziile auzite  în capitala Ucrainei au fost provocate de activitatea antiaerienei ucrainene care încearcă să doboare proiectilele ruseşti.

Joi, sirenele de raid aerian au sunat de patru ori la Kiev, pentru prima dată în câteva luni, notează Agerpres.

Mai mult decât atât, Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a susținut că mai multe rachete ruseşti aveau drept țintă zona oraşului Starokonstantinov, din regiunea central-vestică Hmelnîţkîi.

Aerodromul principal al armatei ucrainene este situat aici, unde sunt staționate avioanele de atac Suhoi SU-24M folosite de armata ucraineană pentru lansarea rachetelor Storm Shadow asupra ţintelor ruseşti din spatele liniei frontului. Acel aerodrom este vizat frecvent de atacuri rusești cu drone şi rachete.

Chiar înainte ca avertismentul de raid aerian fie emis la Kiev, Forțele Aeriene ale Ucrainei au observat mai multe avioane de luptă rusești MiG-31 cum decolau din regiunea Nijni Novgorod.

Aparent, acestea sunt folosite de Rusia pentru lansarea rachetelor hipersonice Kinjal, care sunt foarte dificil de doborât.

Mai apoi, alerta de raid aerian a fost declanșată în alte părți ale Ucrainei, în special în orașul central al țării vecine, Vinnytsia. Conform presei ucrainene, atacurile sunt efectuate cu rachete Kinjal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”