Rușii, adunați la mitingul lui Putin din Moscova. Eugen Tomac (PMP): Rusia are probleme serioase interne și Putin mizează pe propagandă multă și teroare (VIDEO)

Rușii, adunați la mitingul lui Putin din Moscova. Eugen Tomac (PMP): Rusia are probleme serioase interne și Putin mizează pe propagandă multă și teroare (VIDEO)
Captură Video B1 TV

Mulți ruși sunt aduși cu autocarele la stadionul Luzhniki din Moscova, pentru a participa la mitingul-concert care marchează un an de invazie rusă în Ucraina și Ziua Apărătorului Patriei. La fel ca anul trecut, Vladimir Putin ține un discurs.

Liderul PMP crede că Putin nu mai are ce spune nou față de cuvântarea de marți, din fața parlamentului rus. Europarlamentarul Eugen Tomac a mai afirmat că Putin are mari probleme în Rusia și nu i-au mai rămas decât propaganda și teroarea pentru a controla populația.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Rușii, adunați la un miting-concert ce marchează un an de invazie în Ucraina

În media rusă s-au răspândit imagini cu mulțimile mergând spre stadionul Luzhniki din Moscova. Novaya Gazeta notează pe Twitter că voluntarii au improvizat în zonă niște „bucătării”, ca oamenii să guste din rațiile militare.

Mulți oameni au fost aduși la stadion cu autocarele, ca tribunele să pară cât mai pline. Potrivit reclamelor care circulă pe Telegram, fiecărui participant i se promite suma de 6,69 dolari. De asemenea, studenții sunt ademeniți spunându-li-se că dacă vin la concert, nu trebuie să mai meargă la cursuri azi.

Vladimir Putin ține un discurs la acest evenimete, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, după ce a susținut o cuvântare și ieri, în fața parlamentului rus.

Tomac: Lui Putin nu i-a mai rămas decât propaganda și teroarea

„Evident că Putin suferă de ce nu poate avea, încearcă să improvizeze ceea ce odată simțeau cetățenii URSS. Prin acest război diabolic pe care-l duce împotriva Ucrainei, încearcă să învie un spirit care nu mai există și pe care unii nostalgici îl așteaptă, dar el nu mai poate fi înviat în zilele noastre.

Discursul de ieri a fost unul profund sovietic, a încecrat să imite modalitățile prin care odată Moscova a încercat să comunice cu Occidentul, după al Doiela Război Mondial.

E evident că poate avea inițiative militare noi, la orice ne putem aștepta de la Moscova, dar nu mai e atât de convingător. Faptul că aproape un milion de bărbați din Rusia au fugit din Rusia în ultimul an, faptul că industrii întregi sunt afectate, faptul că pensiile nu trec de 150 de dolari pentru marea masă sunt realități care nu pot compensa cu propaganda.

Evident că tot acest spectacol are o miză politică internă, că în mod real Rusia are probleme serioase interne și Putin mizează pe propagandă multă și teroare care deja se resimte puternic în toată societatea.

Nu cred că va avea elemente noi în discursul de azi, va încerca să nuanțeze ce a spus ieri pe un ritm mai alert, invitând lumea să se înroleze în acest mare război numit ”pentru apărarea patriei”, dar pe care îl duce pe teritoriul altui stat”, a declarat liderul PMP, europarlamentarul Eugen Toamc, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`