Rusia vrea control total în Donbas și sudul Ucrainei. General: Așa avem cale și spre Transnistria

Rusia vrea control total în Donbas și sudul Ucrainei. General: Așa avem cale și spre Transnistria
În imagine: Tanc rusesc capturat în Irpin, Ucraina, Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Generalul Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, a declarat că acum două zile a început a doua fază a „operațiunii militare speciale”, așa cum numesc rușii războiul din Ucraina, scopul fiind ca ei să preia controlul total asupra Donbasului și sudului Ucrainei. Asta ar însemna ca Donbasul să fie legat printr-un coridor de Crimeea, peninsulă pe care Moscova a anexat-o ilegal în 2014.

General rus, despre obiectivele războiului în Ucraina

„De la începutul celei de-a doua faze a operațiunii speciale, care a început acum două zile, unul dintre obiectivele forțelor ruse e să stabilească un control deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei.

Asta va asigura un coridor terestru spre Crimeea și influența asupra infrastructurii vitale a economiei ucrainene, porturile de la Marea Neagră prin care sunt livrate produse agricole și metalurgice”, a declarat generalul Rustam Minnekayev, citat de Interfax.

Afirmațiile lui Minnekayev par să indice că Rusia vrea să ocupe și Odesa, principalul port al Ucrainei.

Minnekayev, referire la Transnistria

Rustam Minnekayev a mai spus că astfel ei vor avea coridor și spre Transnistria, regiune din Republica Moldova care s-a autoproclamat republică separatistă.

„Controlul asupra sudului Ucrainei e o altă cale spre Transnistria, unde există, de asemenea, dovezi că populația vorbitoare de limbă rusă e oprimată”, a continuat el, repetând un narativ folosit de ruși pentru a justifica și invazia în Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)