Din toamna anului 2021, Rusia va demara studiile unui tratament cu anticorpi pentru pacienţii infectați cu coronavirus, cerând pacienţilor COVID-19 să doneze plasmă de sânge, bogată în anticorpi, în acest sens.
Anul viitor, Rusia va începe studiile unui tratament cu anticorpi pentru pacienţii cu COVID-19, după cum a declarat şeful institutului de la Moscova, dezvoltatorul vacccinului Sputnik V, potrivit Reuters.
„Sper că studiile clinice vor începe în toamnă. Trebuie să dezvoltăm acest medicament folosind mai multe tehnologii în acelaşi timp, ceea ce se face chiar acum”, spune Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya.
În acest context, autoritățile de la Moscova au cerut pacienţilor COVID-19 să doneze plasmă de sânge, care este bogată în anticorpi, pentru cercetare.
Anticorpii sunt proteine produse de sistemul imunitar al organismului, care se prind şi neutralizează un virus invadator.
Alexander Gintsburg a declarat că noul „cocktail” rus va fi făcut din „anticorpi monoclonali”, versiuni modificate genetic ale anticorpilor care se găsesc în plasma sanguină a celor care au fost bolnavi cu COVID-19.
De la debutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 3 milioane de infecţii şi 55.000 de decese.
În primele zile ale lunii decembrie, Rusia a început campania de vaccinareanti-COVID-19, iar printre cei care beneficiază de acesta se numără persoanele vulnerabile, expuse riscului de infectare.
Dezvoltatorii vaccinului rusesc Sputnik V spun că are o eficiență în proporțiede 95% și nu areefecte secundare majore, dar este încă în faza de testare în masa.
Printre cei care au luat parte la campania de vaccinare demarată pe 5 decembriesunt și profesorii, lucrătorii din serviciile de sănătate și asistenții sociali.
De la debutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 3 milioane de infecţii şi 55.000 de decese.
Potrivit unui studiu românesc, realizat în perioada august – septembrie 2020 de către rețeaua privată „Regina Maria”, sub 80% dintre persoanele infectate cu COVID-19 au anticorpi detectabili.
„Un procent de 79% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au prezentat anticorpi detectabili la momentul testării Pacienţii care au făcut parte din studiul Regina Maria au fost testaţi pentru anticorpi într-un interval mediu de timp de 43-56 de zile de la primirea rezultatului pozitiv la testarea RT-PCR. Aceştia au avut forme uşoare, moderate, severe sau au fost asimptomatici”, se arată într-un comunicat.
„Sistemul imun va lupta mereu împotriva a tot ceea ce este non-self (nu este propriu organismului) în diferite moduri, cu diferite arme. Unele dintre acestea arme se cheamă anticorpi. Aceştia sunt de tip IgM şi sunt produşi în faza acută a unei boli, în medie, în primele două săptămâni de la întâlnirea organismului cu