Rusia spune că explozia pagerelor Hezbollah a fost menită „să provoace un război major în Orientul Mijlociu”

Rusia spune că explozia pagerelor Hezbollah a fost menită „să provoace un război major în Orientul Mijlociu”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Ministrul de externe al Rusiei a declarat, miercuri, că atacul care i-a vizat pe membrii Hezbollah din Liban a fost conceput deliberat pentru „a provoca un război major în Orientul Mijlociu”, transmite Politico.

Ce au spus oficialii ruși despre explozia pagerelor Hezbollah

Pagerele membrilor Hezbollah au explodat simultan, marți, în Liban, provocând moartea a cel puțin nouă persoane și rănirea a aproape 3.000, conform datelor transmise de autoritățile libaneze. A fost rănit în atac și trimisul Iranului la Beirut.

Hezbollah, grupare militantă și organizație politică din Liban, a pus atacul pe seama Statului Israel.

„Considerăm ceea ce s-a întâmplat drept un alt act de război hibrid împotriva Libanului, care a rănit mii de oameni nevinovați. Se pare că organizatorii acestui atac high-tech au căutat în mod deliberat să alimenteze o confruntare armată pe scară largă astfel încât să provoace un război major în Orientul Mijlociu”, a declarat purtătoarea de cuvânt din Ministerul rus al afacerilor externe, Maria Zaharova.

Dispozitivele ar fi fost fabricate în Ungaria

Miercuri, producătorul pagerelor, Gold Apollo din Taiwan, a spus că dispozitivele care au explodat au fost fabricate de fapt în Ungaria.

Tot miercuri, Moscova a precizat că specialiștii ruși vor investiga cauzele incidentului pentru a preveni eventuale alte atacuri de acest gen.

„Trebuie efectuată o investigație foarte amănunțită a incidentului. Trebuie stabilite cauzele incidentului, circumstanțele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„După aceea, bineînțeles, ar trebui să devină subiect de studiu pentru specialiști astfel încât să fie luate măsuri pentru a elimina astfel de riscuri din țara noastră și din alte locuri”, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`