Rusia și Belarus, interzise oficial la Jocurile Olimpice din 2024 / Ce a transmis Comitetul Internațional Olimpic

Rusia și Belarus, interzise oficial la Jocurile Olimpice din 2024 / Ce a transmis Comitetul Internațional Olimpic
Sursa foto: Twitter - Octagon South Africa @OctagonRSA

Organizatorii au blocat în mod oficial participarea Rusiei și Belarusului la Jocurile Olimpice din 2024, potrivit Sky News.

Doar un an ne mai desparte de momentul în care cei mai buni atleți din lume se vor întâlni la Paris pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2024. Rusia și Belarus nu vor avea voie să participe.

Acum două săptămâni, Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că Rusia și Belarus nu vor primi nicio invitație oficială, iar acum organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au blocat participarea celor două țări.

Jocurile Olimpice din 2024, organizate fără Rusia și Belarus

Ministrul rus al Sportului, Oleg Matîţin, a menționat că decizia Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de a nu-i invita pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 reprezintă un act de discriminare ce încalcă principiile olimpismului.

Pentru a marca un an până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, toate cele 203 comitete naționale rămase au primit invitații în cadrul unui eveniment organizat în capitala Franeți.

Deși organizatorii Jocurilor Olimpice au blocat participarea celor două țări, participarea sportivilor din Rusia și Belarus este în continuare sub semnul întrebării. Nu se știe dacă aceștia vor putea concura ca sportivi independenți, sub drapelul olimpic.

Thomas Bach, președintele CIO, a declarat presei că își menține poziția de a refuza confirmarea celor două țări, spunând că: „Mai este încă un an până atunci”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)