Rusia și-a dublat cheltuielile militare de la începutul războiului din Ucraina: A ajuns să cheltuiască mai mult de 300 de milioane de dolari pe zi

Publicat: 18 05. 2022, 13:28
Actualizat: 23 05. 2022, 14:23
Război în Ucraina, ziua 68: Vizita lui Joe Biden în Ucraina este „doar o chestiune de timp”. Sursa: Hepta/ Zuma Press / Rick Mave

Rusia a cheltuit mai mult de 300 de milioane de dolari pe zi pentru apărare luna trecută, deoarece invazia sa din Ucraina continua să se prelungească, potrivit datelor Ministerului de Finanțe, Practic, Rusia a dublat cheltuielile de apărare comparativ cu situația de dinainte de război.

Cheltuielile militare ale Rusiei s-u dublat

Cheltuielile pentru apărare au crescut în fiecare lună de când președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina la sfârșitul lunii februarie, deoarece Forțele Armate ale Rusiei nu au reușit să asigure o victorie rapidă și s-au mulțumit cu o strategie de capturare a teritoriilor estice.

Dacă cheltuielile Rusiei pentru apărare în februarie au totalizat 369 de miliarde de ruble (5,4 miliarde de dolari), în martie s-a înregistrat o creștere la 450 de miliarde de ruble (6,6 miliarde de dolari), potrivit datelor ministerului raportate pentru prima dată de serviciul rus al Moscow Times.

Rușii își repară tancurile cu componente de la mașinile de spălat

Sancțiunile SUA forțează Rusia să folosească cipuri de la mașini de spălat vase și frigidere pentru repararea unor echipamente militare, a declarat miercuri secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo.

„Avem rapoarte de la ucraineni că atunci când găsesc echipament militar rusesc la sol, acesta este plin cu semiconductori pe care i-au scos din mașini de spălat vase și frigidere”, a declarat Raimondo la o audiere în Senat, menționând că s-a întâlnit recent cu prim-ministrul Ucrainei, scrie Washington Post.

Exporturile de tehnologie SUA către Rusia au scăzut cu aproape 70% de când au început sancțiunile la sfârșitul lunii februarie, potrivit lui Raimondo, al cărui departament supraveghează controalele exporturilor care formează o mare parte a pachetului de sancțiuni. Alte trei duzini de țări au adoptat interdicții similare la export, care se aplică și în Belarus.