Rusia: Raportul Olandei privind catastrofa aviatică MH17 are un caracter tendențios

Rusia: Raportul Olandei privind catastrofa aviatică MH17 are un caracter tendențios
Foto: globalresearch.ca

Raportul Olandei privind catastrofa aviatică MH17 are un caracter tendențios, a declarat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Serghei Riabkov.

”Rusia este gata să ofere toate datele și evaluările pe care le are la dispoziție și pe baza cărora afirmăm că ancheta (Biroului olandez pentru securitate), ale cărei rezultate au fost date publicității astăzi, are un caracter tendențios”, a spus Riabkov, potrivit Interfax, citată de Agerpres.

”Autorii raportului prezentat nu au dat răspunsuri unilaterale și s-au concentrat pe detalii tehnice, lucru mai degrabă încurajator. Principala problemă, una nesoluționată, constă pentru țările Occidentului în faptul că ele pur și simplu nu puteau admite apariția unui alt acuzat decât Rusia sau cei pe care ei îi califică drept separatiști proruși”, a acuzat, la rândul său, șeful Comisiei pentru afaceri internaționale din cadrul Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov.

Ucraina ”ar fi trebuit să se numere printre primii suspecți și responsabili. Este cu atât mai important că raportul olandezilor nu s-a lăsat dus în lesa acestor așteptări politice și s-a concentrat pe probleme tehnice, care continuă să fie destule”, a mai susținut acesta.

Biroului olandez pentru securitate a anunțat în raportul său final privind tragedia aviatică faptul că zborul MH-17 al Malaysia Airlines a fost doborât, în estul Ucrainei, de o rachetă sol-aer de fabricație rusească.

Ucraina a transmis că o anchetă proprie a relevat faptul că militarii ruși au fost cei care au lansat racheta.

”Nu am niciun dubiu asupra faptului că aceasta a fost o operațiune planificată a serviciilor secrete ruse, pentru a doborî avionul. Nu există nicio îndoială că separatiștii aflați în stare de ebrietate nu știu să opereze sistemele BUK, ceea ce înseamnă că aceste sisteme au fost operate doar de militari ruși”, a declarat premeirul ucrainean, Arseni Iațeniuk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`