Rusia își va desfășura cele mai noi obuziere aproape de frontiera cu Finlanda

Rusia își va desfășura cele mai noi obuziere aproape de frontiera cu Finlanda
Președintele rus Vladimir Putin și șeful Statului major general din armata rusă, Valeri Gherasimov, fotografiați pe 21 decembrie 2022 la o reuniune extinsă a Ministerului rus al apărării. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Mikhail Kireev

Rusia își va desfășura în curând cele mai noi obuziere în Districtul Militar de Nord, care se învecinează cu Finlanda și Norvegia, a declarat șeful conglomeratului de stat din apărare Rostec, miercuri, potrivit Reuters.

Obuzierele ruse ar urma să fie desfășurate aproape de frontiera cu Finlanda

Testarea noilor unități de artilerie autopropulsate Coaliția-SV a fost finalizată, iar producția lor de masă a început, a declarat șeful Rostec, Serghei Chemezov.

Primul lot pilot va fi livrat până la sfârșitul anului 2023, a precizat oficialul.

„Cred că vor apărea acolo (în Districtul Militar de Nord al Rusiei, n.r.) în curând, din moment ce obuzierele din această clasă sunt necesare pentru a oferi un avantaj în fața modelelor occidentale de artilerie în termeni de rază de tragere”, susține Chermezov.

În 2021, președintele Vladimir Putin a schimbat statutul Flotei Ruse de Nord și i-a mutat aria de responsabilitate către Districtul Militar de Nord, încorporând în acesta și regiunea Murmansk de la frontierele cu Finlanda și Norvegia.

În contextul invaziei în Ucraina, Moscova a acuzat Occidentul că orchestrează un război prin proxy cu Rusia și a avertizat că vor fi comasate forțe la frontierele occidentale după aderarea Finlandei la NATO.

În decembrie, agenția rusă de presă TASS spunea că un singur obuzier Coaliția-SV a fost desfășurat pe frontul din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`