Rusia face publică înregistrarea în care Darya Trepova îi dă o statuie bombă bloggerului pro-război Vladlen Tatarsky. Bărbatul a murit în urma exploziei de la cafeneaua din Sankt Petersburg

Rusia face publică înregistrarea în care Darya Trepova îi dă o statuie bombă bloggerului pro-război Vladlen Tatarsky. Bărbatul a murit în urma exploziei de la cafeneaua din Sankt Petersburg
sursă foto: captură YT

Darya Trepova refuză să spună cine i-a dat statueta, dar autoritățile ruse au acuzat imediat personalități politice din opoziție. Într-o înregistrare video difuzată de autorități, Darya Trepova este auzită recunoscând că a înmânat o statuetă care ulterior a explodat.

Peste 30 de persoane au fost rănite în atentatul cu bombă din al doilea cel mai mare oraș al Rusiei

Tatarsky participase la o întâlnire patriotică cu susținătorii săi în cafenea, în calitate de invitat.
O înregistrare video care circulă pe rețelele de socializare arată o tânără în haină maro care aparent intră în cafenea cu o cutie de carton, potrivit BBC.

Darya Trepova refuză să spună cine i-a dat statueta, dar autoritățile ruse au acuzat imediat personalități din opoziție, sursă foto: captură YT.

Imaginile arată cum cutia este așezată pe o masă din cafenea înainte ca femeia să se așeze. O altă înregistrare video a arătat o statuie înmânată lui Tatarsky.

Într-un scurt extras din interogatoriul ei publicat de minister, Darya Trepova, în vârstă de 26 de ani, părea stresată.

Când cel care o interoga a întrebat-o dacă știe de ce a fost reținută, ea a răspuns: „Aș spune că pentru că am fost la locul crimei lui Vladlen Tatarski… Eu am adus acolo statueta care a explodat”.

Întrebată fiind cine i-a dat-o, ea a răspuns: „Pot să vă spun mai târziu, vă rog?”

Kremlinul bănuiește serviciile speciale ucrainiene și fundația lui Navalnîi pentru atentat

Comitetul anti-terorism al Rusiei a susținut că atacul a fost organizat de serviciile speciale ucrainene „cu persoane care au cooperat cu” liderul opoziției Alexei Navalnîi.

Fundația Anticorupție a lui Navalnîi, care a publicat o serie de dezvăluiri despre corupția în care este implicat anturajul lui Putin, a declarat că este „foarte convenabil” pentru Kremlin să dea vina pe criticii săi.

Navalnîi se află în închisoare de când s-a întors în Rusia din Germania în ianuarie 2021. El a supraviețuit unui atac cu agent neurotoxic în Rusia în august 2020, care a fost atribuit agenților serviciului de securitate rus FSB.

Șeful fundației, Ivan Zhdanov, a declarat: „Bineînțeles că nu avem nimic de-a face cu acest lucru”, a spus el, adăugând că Rusia avea nevoie de un inamic extern sub forma Ucrainei și de unul intern în echipa lui Navalnîi.

Trepova a fost reținută într-un apartament din Sankt Petersburg deținut de un prieten al soțului ei, potrivit rapoartelor rusești.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`