Rusia e pe cale să relaxeze restricțiile în mai multe regiuni. Vladimir Putin, la prima sa apariție publică din ultimele săptămâni

Rusia e pe cale să relaxeze restricțiile în mai multe regiuni. Vladimir Putin, la prima sa apariție publică din ultimele săptămâni

Președintele Vladimir Putin a fost protagonistul unei apariții rare pe perioada carantinei specifice crizei COVID-19, luni, după ce mai mulți oficiali ruși au indicat că situația de moment a crizei coronavirus ar putea permite Rusiei să redeschidă o parte din complexurile turistice în curând, precum și să relaxeze restricțiile în mai multe regiuni, relatează Reuters.

Rusia, pe cale să relaxeze restricțiile în mai multe regiuni

Rusia, care a raportat al treilea număr de îmbolnăviri din lume, a confirmat aproape 9.000 de cazuri noi de COVID-19 doar luni, ce au dus bilanțul național la peste 353.000. Oficialii au anunțat și alte 92 de decese în rândul pacienților infectați cu coronavirus, cu un total de circa 3.600.

Moscova, cea mai afectată zonă a Rusiei, intră în a noua săptămână de carantină. Primarul Sergei Sobyanin a explicat că este prea devreme pentru ridicarea restricțiilor, dar a permis redeschiderea mai multor reprezentanțe de instituții publice, începând de luni.

Granițele Rusiei rămân închise, precum se întâmplă și cu școlile, și cu majoritatea magazinelor non-esențiale, iar premierul Mihail Mișuștin – care la rândul său a fost depistat cu COVID-19 – i-a îndemnat pe ruși să nu călătorească peste hotarele țării pentru vacanța de vară.

Premierul Mișuștin, care revenea la serviciu săptămâna trecută, după ce s-a vindecat de boala provocată de infecția cu coronavirus, a condus o întâlnire guvernamentală, desfășurată prin videocoferință, a afirmat că sanatoriile autorizate se vor putea redeschide de la 1 iunie, în timp ce complexurile vor putea relua activitatea la turație maximă atunci când situația se va întoarce la normalitate.

„Este mai bine și mai sigur să vă petreceți vacanțele în propria voastră țară”, a spus Mișuștin.

Anna Popova, șefa Rospotrebnadzor, autoritate din domeniul sănătății publice, susține că 44 din cele peste 80 de regiuni ale Rusiei sunt în poziția de a relaxa o parte din restricțiile de carantină, permițându-le astfel locuitorilor să iasă la plimbare, dar și anumitor magazine non-esențiale să se redeschidă.

Vladimir Putin, la prima sa apariție publică din ultimele săptămâni

Tot luni, președintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu directorul companiei feroviare de stat, într-o primă apariție publică de la momentul 9 mai, când Rusia comemora victoria asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial.

De-a lungul mai multor săptămâni, liderul Federației Ruse a fost filmat la reședința sa din vestul Moscovei, conducând reuniuni guvernamentale dintr-o cameră pe care criticii regimului o numesc buncăr.

Totuși, chiar și așa, purtătorul de cuvânt Dmitry Peskov nu a precizat încă dacă Vladimir Putin și-a reluat activitatea obișnuită la Kremlin sau nu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`