Rusia a raportat o creștere record a cazurilor de COVID-19: Peste 6.000 de persoane infectate, în ultimele 24 de ore

Rusia a raportat o creștere record a cazurilor de COVID-19: Peste 6.000 de persoane infectate, în ultimele 24 de ore
Foto: Hepta - Sputnik / Alexei Druzhinin

Rusia a raportat duminică o creștere record a cazurilor de COVID-19 , cu6.060 de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce a dus bilanțul la nivel național la 42.853, au declarat oficialii de la Moscova.

Numărul de cazuri de coronavirus în Rusia a început să crească brusc în această lună, deși a raportat mult mai puține infecții decât multe țări din vestul Europei în primele faze ale focarului, scrie Reuters.

Președintele Vladimir Putin nu a mai participat la slujba de Înviere

Pe fondul pandemiei, președintele rus, Vladimir Putin, nu a mai participat la slujba de Paște în acest an, cia vizita în schimb capela situată la reședința sa, unde va aprinde o lumânare, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

„Președintele nu va merge la biserică și va rămâne acasă. După cum știți, acum locuiește și lucrează la reședința de stat Novo-Ogaryovo”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Seara, președintele va aprinde o lumânare într-o capelă mică pe teritoriul acelei reședințe de stat”, a spus Peskov.

Cu ocazia Paștelui, președintele rus și Patriarhul Moscovei vor face schimb de felicitări, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Este pentru prima dată din 2000 când Putin nu participă la slujba de Înviere. Putin participă în mod tradițional la slujbel de Paște la Catedrala Mântuitorului din Moscova. Șeful statului rus a participat, de asemenea, la slujbele de Paști în afara Moscovei, în două rânduri: a luat parte la slujba de Paște la Catedrala Sf. Isaac din Sankt Petersburg în 2000, iar în 2003 a participat la slujba de la Catedrala Sfântul Nicolae din Dușanbe în timp ce se afla într-o vizită în Tadjikistan în timpul Paștelui.

În timpul predicii sale la Catedrala Hristos Mântuitorul din Duminica Floriilor, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kirill a îndemnat credincioșii să rămână acasă și să privească serviciul la TV, respectând toate cerințele sanitare introduse pentru combaterea coronavirusului.

Rusia, acuzată că ascunde datele reale

Bilanțiul este șocant, în condițiile în care mai multe voci din lumea medicală susțin că autoritățile de la Kremlin ascund datele reale cu privire la situația pandemiei în Rusia.

Anastasia Vasilyeva, liderul Uniunii Medicilor din Rusia, a acuzat autoritățile ruse că ascund numărul deceselor provocate de noul coronavirus.

„Când planeta se confruntă cu o pandemie de coronavirus, Rusia se confruntă cu o epidemie de pneumonie. Ca de obicei, ne confruntăm cu minciunile autorităţilor”, a declarat medical de 36 de ani, într-un clip postat pe Youtube, citează Business Insider.

Mai mult, aceasta a continuat spunând că medicii sunt expuși infectării atunci când tratează pacienții cu coronavirus, neavând echipament de protecție adecvat. Acesta este motivul care a determinat-o să lanseze o strângere de fonduri. Apelul ei a fost urmat de mii de cetățeni ruși care au donat 3,5 milioane de ruble, aproximativ 45.500 de dolari.

„Am strâns bani în toată ţara, pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru medici, în timp ce autorităţile noastre vând PSR către Statele Unite. Este o bătaie de joc”, a scris medical pe internet.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`