Rusia așteaptă "explicații realiste’ din partea Turciei în cazul avionului de vânătoare doborât marți

Rusia așteaptă "explicații realiste' din partea Turciei în cazul avionului de vânătoare doborât marți
Foto: theguardian.com

Rusia așteaptă explicații din partea oficialilor de la Ankara cu privire la doborârea avionului de vânătoare rus Su-24. Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin a declarat, joi, că  autoritățile de la Kremlin nu exclud o amenințare teroristă din partea Turciei.

„Așteptăm în continuare explicații, explicații realiste de la partea turcă. (…) Va fi foarte, foarte dificil de reparat un prejudiciu atât de devastator adus relațiilor bilaterale”, a spus Dmitry Peskov, conform mirror.co.uk.

Conform acestuia, incidentul care s-a petrecut marți la granița Turciei cu Siria este unul foarte grav, cu consecințe grave, inevitabile.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei a afirmai că în pofida celor întâmplate, Rusia nu are de gând să impună niciun fel de embargo Turciei.

“Nu se introduce niciun fel de embargo. Sunt luate doar măsuri suplimentare de control’din cauza mai multor factori, inclusiv o posibilă amenințare teroristă. Acest lucru este destul de firesc, mai ales în condițiile în care Turcia acționează în mod imprevizibil”, a adăugat el.

Oficialul de la Kremlin se arată încrezător că tensiunile ivite între Turcia și Rusia nu vor influența transportul maritim prin strâmtorile Bosfor și Dardanele, locuri prin care Rusia transportă echipamentele grele  și tehnică militară în Siria.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`