Rusia ar putea avea nevoie de cinci milioane de soldați pentru a câștiga războiul. Kievul citează documente interne ale armatei ruse

Publicat: 25 11. 2022, 14:19
Actualizat: 25 11. 2022, 14:21
Foto: Hepta - Kyrill Norton

Comandamentul politico-militar al Federației Ruse a redactat un document intitulat „Concluziile războiului cu NATO în Ucraina”, în care sunt semnalate, printre altele, deficiențele armatei, potrivit Ukrinform.

Informația a fost făcută publică de Oleksi Gromov, adjunctul șefului Direcției Principale de Informații a armatei ucrainene.

Moscova ar putea avea nevoie de cinci milioane de soldați pentru a câștiga războiul

În cadrul unui briefing Oleksi Gromov a susținut că în acest document sunt semnalate deficiențele armatei ruse, precum și necesitatea mobilizării a 5 milioane de ruși pentru a câștiga războiul.

„Secțiuni ale acestei > („Concluziile războiului cu NATO în Ucraina” – ed.) evidențiază, printre altele, principalele probleme ale forțelor de ocupație ruse, între care incapacitatea comandanților de a conduce soldații, nivelul nesatisfăcător al disciplinei și al pregătirii de luptă, armele și echipamentele militare învechite, incapacitatea comandanților de a lua decizii fără a le coordona obligatoriu cu comandamentul superior etc.

Totodată, se afirmă în fiecare document că Forțele de Apărare ale Ucrainei dețin echipamente avansate, iar comandanții de la toate nivelurile pot lua singuri decizii în condiții de luptă.

În document se mai arată că nu a existat un astfel de război în ultimii 80 de ani, iar Rusia are nevoie ca armata sa să numere aproape 5 milioane de soldați pentru a ieși învingătoare”, a declarat oficialul ucrainean, notează Adevărul.

Oleksi Gromov a mai specificat că documentul ar putea face aluzie la următorul val de mobilizare și la implementarea legii marțiale în țară.

De asemenea, despre intenția lui Vladimir Putin de a ordona o nouă campanie de recrutare a vorbit și istoricul și analistul politic Valeri Solovei, fost profesor la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova, menționând că pentru a-i convinge pe ruși să meargă la război, președintele rus s-ar putea folosi de mesajul că țara trebuie „protejată” de Occident.