Rusia anunţă că nu va participa la cel de-al doilea summit pentru pace privind Ucraina

Rusia anunţă că nu va participa la cel de-al doilea summit pentru pace privind Ucraina
Sursa Foto: Hepta.ro

Rusia a anunțat sâmbătă că nu va participa la un al doilea summit de pace al Ucrainei în noiembrie, în ciuda faptului că liderul ucrainean Volodimir Zelenski a semnalat că de data aceasta îi va invita pe reprezentanții Moscovei.

Moscova a respins ideea înainte de călătoriile lui Zelensky în Statele Unite, unde urmează să-și prezinte propunerile de pace lui Joe Biden, Kamala Harris și Donald Trump, potrivit themoscowtimes.

„Summitul va avea același scop: promovarea „formulei Zelenski” neviabilă ca singura bază pentru soluționarea conflictului, obținerea sprijinului majorității mondiale și a Rusiei prezente cu un ultimatum asupra capitulării”, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova într-o declarație.

„Nu vom lua parte la astfel de „summituri””, a adăugat ea.

Moscova s-a declarat pregătită să discute „propuneri serioase” care să țină cont de „situația de pe teren alcătuită din realități geopolitice”, așa cum a descris-o președintele Vladimir Putin în iunie.

Putin a declarat în iunie că Rusia va fi de acord cu negocierile de pace dacă Ucraina renunță la patru dintre regiunile sale pe care Moscova le revendică ca fiind ale sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`