Rusia amenință cu REPRESALII: ”Este rușinos pentru SUA”…

Rusia amenință cu REPRESALII: ”Este rușinos pentru SUA”...
Foto: presstv.ir

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova are în vedere represalii, pentru că Washingtonul nu a rezolvat încă problema clădirilor diplomatice ruse închise în SUA cu puțin timp înainte ca Barack Obama să-și încheie mandatul.

”Este rușinos pentru SUA să lase această situație în aer”, a susținut Lavrov, citat de Reuters.

Acesta a precizat că fosta Administrație Obama a încercat ”să otrăvească la maximum relațiile SUA-Rusia” când a fost luată această măsură.

Fostul președinte american Barack Obama a ordonat, în decembrie, expulzarea a 35 de diplomați ruși aflați la post la Washington și San Francisco și închiderea a două sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York și Maryland. Reacția a venit ca urmare a dezvăluirilor făcute despre atacurile cibernetice ce au vizat echipa de campanie a lui Hillary Clinton, contracandidata de la acea vreme a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale.

Președintele rus Vladimir Putin a decis atunci să aștepte instalarea noii administrații americane, înainte de a lua o decizie. După venirea lui Trump la Casa Albă, însă, problema sediilor diplomatice ruse nu fost rezolvată, Moscova amenințând în repetare rânduri cu represalii similare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`