Rusia amenință că va transforma Kievul într-un „uriaș punct topit”. Dmitri Medvedev îi critică pe „pompoșii imbecili anglo-saxoni”

Rusia amenință că va transforma Kievul într-un „uriaș punct topit”. Dmitri Medvedev îi critică pe „pompoșii imbecili anglo-saxoni”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ekaterina Shtukina

Moscova a amenințat, sâmbătă, că va reduce Kievul la un „uriaș punct topit” dacă i se permite Ucrainei să folosească rachete occidentale cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte din profunzimea Rusiei, relatează Politico.

Dmitri Medvedev amenință că va transforma Kievul într-un „uriaș punct topit”

Amenințarea a fost făcută de Dmitri Medvedev, vicepreședinte în Consiliul de Securitate al Rusiei, și a venit în contextul în care Statele Unite și Marea Britanie dezbat posibilitatea de a le acorda ucrainenilor permisiunea de a folosi arme occidentale pentru a ataca ținte strategice mai în profunzimea teritoriului rusesc.

Medvedev, cunoscut pentru amenințările nucleare, a declarat că Rusia are deja motive „formale” pentru a utiliza armament nuclear după incursiunea forțelor ucrainene din regiunea rusă Kursk, dar ar putea opta în schimb pentru tehnologii mai noi astfel încât să transforme capitala Ucrainei într-un „uriaș punct topit”.

Rusia „a dat dovadă de răbdare”

Moscova „a dat dovadă de răbdare”, susține Medvedev într-un mesaj pe Telegram.

„Totuși, pompoșii imbecili anglo-saxoni nu vor să admită: orice răbdare ajunge la final”, a adăugat oficialul rus.

Pe de altă parte, fostul președinte al Rusiei a recunoscut că „nimeni nu are nevoie de un conflict nuclear”, adăugând: „Este evident că un răspuns nuclear este o decizie extrem de dificilă, cu consecințe ireversibile”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`