Rusia acuză SUA că a pus Ucraina să atace cu drone Kremlinul

Rusia acuză SUA că a pus Ucraina să atace cu drone Kremlinul
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a spus că Rusia nu va relua livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream până când sancțiunile contra Moscovei nu sunt ridicate. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Rusia a acuzat joi SUA că a susținut Ucraina în atacul cu drona asupra Kremlinului, având ca scop uciderea președintelui Vladimir Putin, informează Ștririle Pro Tv.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a făcut această afirmație, spunând că Washingtonul ar trebui să fie conștient de faptul că Rusia știa că SUA selectează țintele, iar Ucraina nu face decât să implementeze planurile americane. El nu a furnizat nicio dovadă care să susțină afirmația de implicare a SUA.

Ucraina neagă implicarea în incident miercuri dimineață, când imaginile au arătat două obiecte zburătoare apropiindu-se de Kremlin și unul explodând cu o lumină puternică.

Analiștii susțin că atacul a fost o înscenare

Analiștii de la Institutul american pentru Studiul Războiului spun că, ete posibil ca atacul cu drone asupra Kremlinului să fie o înscenare făcută de Moscova pentru a-I pregăti pe ruși pentru o nouă mobilizare în masă.

„Încercările de a nega acest lucru, atât la Kiev, cât şi la Washington, sunt, desigur, absolut ridicole. Ştim foarte bine că deciziile cu privire la astfel de acţiuni, astfel de atacuri teroriste, nu se iau la Kiev, ci la Washington”, a spus Peskov.

Acesta a susținut că SUA au ales adesea ținele pe care trebuie să le atace Ucraina, dar și mijloace de atac.

„Acest lucru este, de asemenea, adesea dictat de peste Ocean. Noi ştim bine acest lucru (…) La Washington trebuie să se înţeleagă clar că ştim asta”, a adăugat el.

Kremlinul spune că se va răzbuna

Kremlinul consideră că are dreptul de a se răzbuna, doar că nu a spus sub ce formă o va face.

Peskov spune că Rusia are mai multe opțiuni, iar răspunsul va veni după ce a fost ales într-un mod echilibrat. El a mai spus că este în desfășurare o anchetă de urgență, dar nu a spus când vor fi cunoscute rezultatele.

Acesta a mai spus că Putin lucrează joi în incita Kremlinului, iar securitatea va fi întărită.

Putin „lucrează la Kremlin, va avea o discuţie importantă cu ministrul dezvoltării economice”, a declarat Peskov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`