Rusia a oprit site-ul publicației independente The Moscow Times

Rusia a oprit site-ul publicației independente The Moscow Times
Rusia a oprit site-ul publicației independente The Moscow Times. (FOTO: Pixabay)

Vineri,  autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia a blocat serviciul în limba rusă al site-ului publicației The Moscow Times.

Publicația independentă a prezentat pe larg evenimentele din Rusia timp de trei decenii, după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Rusia a blocat site-ul The Moscow Times

Redacția a adus la cunoștință o înștiințare din partea organismului de reglementare a comunicațiilor din Rusia, prin care transmite că publicația în limba rusă a fost blocată.

Rusia a oprit accesul site-ului pentru că ar fi publicat ceea ce autoritățile ruse numesc un „raport fals despre polițiștii care refuză să lupte în Ucraina”, potrivit themoscowtimes.com.

Ediția în limba engleză a publicației  The Moscow Times nu este afectată, iar varianta în rusă rămâne accesibilă în străinătate.

În cele din urmă, peste 40 de site-uri interne și străine au fost blocate de la începutul războiului provocat de Vladimir Putin, pe 24 februarie.

Totodată, multe dintre publicațiile independente și-au suspendat activitatea după ce au fost acuzate că răspândesc informații incerte care nu provin de la „posturile oficiale de informare ruse”.

Reprezentanții The Moscow Times au precizat că furnizorii de internet ruși au început deja să blocheze site-ul.

Baza de date Roskomnadzor menționează ordinul împreună cu articolul din 4 aprilie al lui MT Russian despre polițiștii care refuză să lupte în Ucraina și se întorc în Rusia.

După declanșarea „operațiunii militare speciale” din Ucraina, Rusia a interzis sau blocat puținele canale mass-media independente rămase în țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`