Rusia a lansat un nou atac asupra regiunii Odesa. Două persoane au murit iar infrastructura portuară este distrusă

Rusia a lansat un nou atac asupra regiunii Odesa. Două persoane au murit iar infrastructura portuară este distrusă
Foto: Hepta/Abaca Press / Lyashonok Nina/Ukrinform/ABACA.

Un nou atac cu rachete al Rusiei asupra regiunii Odesa a dus la moartea a două persoane. Șeful administrației militare a acestei regiuni, Oleh Kiper, a declarat că mai multe obiecte ale infrastrucutrii portuare sunt distruse, potrivit Reuters, Unian şi EFE.

Pe lângă cele două persoane decedate, încă una a ajuns la spital cu răni

„Ţinta atacului a fost infrastructura portuară din districtul Odesa. Din păcate, două persoane, un agent de pază şi un şofer de camion, au murit. Transmitem sincere condoleanţe rudelor şi celor dragi lor”, a transmis Oleh Kiper.

Guvernatorul a precizat că o altă persoană, marinar în serviciu de gardă, a fost rănită şi primeşte toate îngrijirile necesare în spital, potrivit AGERPRES. 

În urma ataculuo cu rachete au fost distruse depozite, camioane şi un vapor civil, de la care s-a scurs combustibil. În prezent, autoritățile locale depun eforturi pentru a remedia consecințele atacului.

Atacul Rusiei a avut loc în noaptea de marți spre miercuri

Armata rusă a desfășurat în noaptea de marți spre miercuri un atac combinat cu drone kamikaze și cu cinci rachete de diferite tipuri -o rachetă balistică Iskander-M şi patru rachete ghidate Kh-59/Kh-69. Potrivit comandantului forţelor aeriene ucrainene, general-locotenentul Mikola Oleşciuk, prima rachetă a fost lansată în regiunea regiunea rusă Primorsko-Ahtarsk – Federaţia Rusă, iar celelalte patru din Capul Ceauda din Crimeea ocupată.

„Ca rezultat al acţiunilor intense de contracarare, trei rachete inamice Kh-59/Kh-69 şi trei drone de atac nu şi-au atins ţintele” în regiunea Odesa, a afirmat Oleşciuk, citat de Unian.

„Din cele 20 de drone Shahed lansate de forţele ruse au fost doborâte 14 în regiunile Odesa, Nikolaev, Herson, Dnipropetrovsk, Hmelniţki, Cerkasî, Vinniţa şi Rivne”(nord-vest), a afirmat el, conform aceluiaşi comunicat al forţelor aeriene ucrainene.

În timpu războiului, regiunea Odesa a fost frecvent ținta armatei Rusiei. Bombardamentele au atins cel mai înalt nivel în vara anului 2023, când a fost vizată infrastructura ucraieană de export de cereale, potrivit EFE.

Mai multe localități au rămas fără curent electric în urma atacului

În regiunea Rivne, Rusia a atac un obiectiv al infrastructurii energetice, iar în cursul nopții a fost oprită alimentarea cu energie electrică în mai multe localități din regiune, conform Unian.

Reprezentanții companiei energetice Ukrenergo au precizat că angajații săi au reușit spre dimineaţă să restabilească alimentarea cu energie pentru toţi consumatorii din această regiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)