Românul care a CUCERIT New York-ul cu cozonacii secuieşti. Americanii stau MINUTE ÎN ŞIR la coadă (FOTO)
Un român din judeţul Alba care s-a mutat în Statele Unite, la New York a devenit faimos în zona în care locuieşte datorită preparării cozonacilor secuieşti.
De trei ani încoace, Radu Sîrbu este în fiecare sâmbătă într-un târg cu mâncare internaţională din New York, numită Queens International Night Market, scrie Ziarul Unirea.
Românul a adaptat desertul pentru a fi pe placul americanilor, aşa că nu face kurtos kolacs doar cu nuca, reţeta tradiţională, ci îi îmbunătăţeşte adăugând frişcă sau îngheţată.
„Lucrez ca şofer pentru Sothebys International Realty de 12 ani, una dintre cele mai prestigioase firme de imobiliare din lume, de luni până vineri şi fiind liber weekendurile, m-am gândit că aş putea avea ceva pe lângă job”, povestește Radu.
Foto: Ziarul Unirea