România va cumpăra obuziere autopropulsate K9 „Thunder” produse de Coreea de Sud / Valoarea contractului se ridică la 920 de milioane de dolari

România va cumpăra obuziere autopropulsate K9 „Thunder” produse de Coreea de Sud / Valoarea contractului se ridică la 920 de milioane de dolari
Sursa foto: Captura video

România va cumpăra obuziere autopropulsate K-9 din Coreea de Sud în valoare de 920 de milioane de dolari, în cea mai mare achiziție de arme din ultimii șapte ani, a anunțat miercuri Ministerul Apărării din Seul, potrivit Reuters.

România va cumpăra obuziere autopropulsate K9 „Thunder” produse de Coreea de Sud

Acordul a fost anunțat în cadrul unei întâlniri între ministrul sud-coreean al Apărării, Shin Won-sik, și omologul său român, Angel Tilvar, în timpul vizitei lui Shin în România.

Shin și Tilvar au convenit că cooperarea militară dintre Rusia și Coreea de Nord amenință securitatea Europei și Asiei și că este necesară o cooperare strânsă cu comunitatea internațională pentru a răspunde la această problemă.

În aprilie, liderii sud-coreeni și români au organizat un summit și s-au angajat să stimuleze cooperarea industriei de apărare.

Decizia României de a cumpăra obuziere K-9, pe urmele Poloniei, va extinde amprenta industriei de apărare a Coreei de Sud în Europa, a declarat miercuri Ministerul Apărării din Seul.

Coreea de Sud lucrează pentru a se impune ca al patrulea exportator de arme din lume.

Shin urmează să plece în Polonia pentru o vizită de trei zile, unde se va întâlni cu ministrul polonez al apărării și viceprim-ministrul Wladyslaw Kosiniak-Kamysz și va discuta despre cooperarea în domeniul apărării și a industriei de armament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`