"România să primească înapoi banii cheltuiți pentru aderarea la Schengen". Politician român către șeful Consiliului European: Nu există nicio dovadă că imigranții din UE în UK sunt implicați în turism pentru ajutoare sociale

"România să primească înapoi banii cheltuiți pentru aderarea la Schengen". Politician român către șeful Consiliului European: Nu există nicio dovadă că imigranții din UE în UK sunt implicați în turism pentru ajutoare sociale

Un politician român stabilit la Londra i-a trimis președintelui Consiliului European, Donald Tusk, o serie de propuneri care privesc aderarea la Schengen a țării noastre.

Tommy Tomescu, candidat la alegerile europarlamentare din 2014, din partea Partidului Europenilor din Marea Britanie, a cerut o declarație a șefilor de state și de guverne din țările UE, referitoare la imigranții din România care sosesc în Marea Britanie. Totodată, acesta susține că statul român ar trebui să primească înapoi banii cheltuiți pentru aderarea la Schengen.

„Nu există nicio dovadă că imigranții din Uniunea Europeană în Regatul Unit sunt implicați în turism pentru ajutoare sociale”, a precizat Tommy Tomescu, un stomatolog român care a candidat la alegerile europarlamentare din 2014, din partea Partidului Europenilor din Marea Britanie, pentru ziare.com.

“Cu 90% din industria petrolieră, 90% din producția de autoturisme, 30% din agricultura, 70% din industria metalurgică și producția de echipamente electrice preluate de companii din alte state membre UE, România este mai îndreptățită decât Regatul Unit să limiteze libera circulație a bunurilor, serviciilor și capitalului în cadrul UE”, se arată în proiectul lui Tomescu.

De asemenea, acesta spune că statele member care beneficiază de libera circulație a bunurilor, serviciilor și capitalului în cadrul UE “nu pot restricționa accesul la ajutoarele lor sociale”.

Tomescu mai cere și măsuri de rambursare pentru a compensa pentru plecarea din statul membru a cetățenilor instruiți acolo.

Totodată, politicianul român vrea competitivitate corectă între cetățenii diferitelor state membre UE, dar și „rambursarea completă a banilor cheltuiți (de România – n.red.) pentru a intra în spațiul Schengen, fără a fi parte a acestuia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările
21:47 - Salariul primit de un cetățean nepalez în România. De câți bani are nevoie pentru a se întreține la noi în țară
21:29 - Tancoz Barna: Cu siguranță, dacă se menține acest trend de creștere a încasărilor la ANAF, putem să acoperim în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri. ANAF a colectat în 2024 cu 70 de miliarde mai mult decât în 2023 (VIDEO)
21:13 - Mărturisirea emoționantă a unui bărbat care s-a aruncat în Dunăre pentru a recupera crucea. Cui i-a dedicat gestul
21:11 - Milioane de americani, afectați de fenomenele extreme din SUA. Ce recomandă autoritățile
21:11 - Tanczos Barna: O să facem tot posibilul ca anul acesta să nu avem creșteri de TVA, de impozite, taxe în afara celor prinse în Ordonanță / Până pe 27 ianuarie vom prezenta Guvernului o primă variantă a bugetului pe 2025 (VIDEO)