Un ONG critică în presa franceză parteneriatul Coca-Cola cu preşedinţia română a Consiliului UE. Printre sponsori se mai numără Mercedes, Renault și DIGI (VIDEO)

Un ONG critică în presa franceză parteneriatul Coca-Cola cu preşedinţia română a Consiliului UE. Printre sponsori se mai numără Mercedes, Renault și DIGI (VIDEO)
Foto:romania2019.eu

Foodwatch, o importantă asociație franceză de protecţie a consumatorului, a criticat suportul financiar acordat preşedinţiei române a Consiliului UE de către Coca-Cola. Karine Jacquemart, șefa ONG-ului, chiar a vorbit despre existența unui conflict de interese, notează francetvinfo.fr.

Un parteneriat extrem de vizibil între marca de răcoritoare și președinția română, notează France 2: Pe 31 ianuarie, cu ocazia unei reuniuni a miniștrilor de Externe organizată la București, jurnaliștii au fost primiți cu sticle de Cola gratis, stațiile de reîncărcare a telefoanelor mobile erau roșii, culoarea mărcii, la fel și fotoliile.

”Când ești partener oficial, când în toate întâlnirile politice găsim fotolii Coca Cola, băuturi Coca Cola și, în plus, se pare o contribuție financiară, e evident că există o influență indirectă și e evident că ăsta nu e sub nicio formă un cadru politic de care avem nevoie pentru a proteja drepturile cetățenilor”, a susținut Karine Jacquemart.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sursă Video: France 2 /Paul Cozighian – Youtube

Alți sponsori sunt Mercedes, Renault și DIGI. Aceștia au plătit fiecare câte 40.000 de euro.

Sursa mai notează că, totuși, aceasta este o practică în rândul statelor care ajung să dețină președinția rotativă a Consiliului UE. Obiceiul este, însă, criticat de unii europarlamentari.

”Să ceri firmelor private să-ți sponsorizeze evenimentele te pune într-o poziție de cerșetor, ceea ce nu face decât să sporească puterea lobby-ului multinaționalelor”, a declarat Philippe Lamberts, deputat ecologist european.

Autoritățile române au transmis, însă, că astfel de contracte nu au nicio influență asupra activităților despășurate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`