România a trimis alți pompieri în Grecia pentru a stinge incendiile de vegetație

România a trimis alți pompieri în Grecia pentru a stinge incendiile de vegetație
Sursa foto: Twitter - Kathimerini English Edition @ekathimerini

România a trimis, marți, un alt contingent de pompieri pentru a ajuta Grecia în stingerea incendiilor de vegetație care afectează regiunea Attica.

Al doilea echipajl de pompieri a plecat în Grecia

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu au fost convocați de IGSU privind situația din Grecia și au decis să mai trimit un al doilea contingent format din 44 de pompieri, două autospeciale de stingere și intervenție rapidă și două mașini de stingere a incendiilor de pădure, conform observatornews.

„În urma consultării cu preşedintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Marcel Ciolacu a convocat, ieri, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea DSU. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de incendiile de vegetaţie manifestate pe teritoriul acestora. Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis suplimentarea echipajelor de pompieri români care deja intervin în Grecia cu alţi 44 de salvatori şi 4 mijloace tehnice. Aceasta reprezintă o confirmare a solidarităţii şi sprijinului internaţional, în contextul unei crize majore cauzate de incendiile de proporţii care afectează ţara gazdă”, precizează IGSU.

Ajutorul către Grecia se deplasează pe două căi diferite: 40 de pompieri și două autospeciale de stingere și intervenție rapidă se deplasează cu două aeronave ale Forţelor Aeriene Române din cadrul Ministerului Apărării Naţionale și ceilalți patru pompieri merg pe cale terestră cu cele două autospeciale de stingere.

Proiectul finanțat de UE

Ajutorul din partea României are rolul de a îmbunătăți capacitatea echipelor de a controla și lichida incendiile care afectează regiunea Attica.
Programul de asistență este finanțat de UE, fiind o măsură de sprijin pentru Grecia după incendiile dezastruoase din 2021. El reprezintă o nouă politică a UE pentru a limita incendiile de vegetație din sudul Europei, dar și pentru a trimite echipaje în ajutor din mai multe țări europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Ministrul Sebastian Burduja a convocat Comandamentul Energetic „cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați”
23:33 - Procurorul cere șase ani de închisoare pentru Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, în dosarul deschis în 2019. Premierul Giorgia Meloni a reacționat dur
23:12 - Bărbat arestat după ce și-ar fi agresat sexual fiica vitregă, în Dâmbovița
22:52 - NATO putea face mai multe pentru a preveni războiul din Ucraina, spune Jens Stoltenberg: „Pentru a-i pune capăt, va trebui să existe din nou dialog cu Rusia”
22:32 - Accident groaznic în județul Teleorman. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite / Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul SMURD
22:11 - Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
21:39 - Nicolae Ciucă: Am ajuns la Galați, în zonele lovite de calamitate și voi rămâne aici peste noapte. Solidaritatea și compansiunea fac o comunitate puternică (FOTO, VIDEO)
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi