Români umiliți de poliția din Danemarca: Încătușați și anchetați la un control de rutină

Români umiliți de poliția din Danemarca: Încătușați și anchetați la un control de rutină

Un control de rutină s-a transformat într-un coșmar pentru mai mulţi români care se întorceau acasă din Danemarca. Pasagerii s-au urcat în autobuzul care urma să-i ducă spre casă, însă la scurt timp au fost opriți de Poliția daneză.

Au urmat mai bine de patru ore de percheziții și tratament umilitor. Așa s-au simțit pasagerii autocarului care pornise din Copenhaga cu destinația România. Oamenii spun ca nu a trecut mult de la îmbarcare, când au fost trași pe dreapta de catre polițiștii danezi, care i-au dus într-o hală mizerabilă,  fără apă, scaune sau toalete.  

Le-au scotocit prin bagaje, i-au fotografiat, iar cei care au solicitat explicații au fost chiar încatușați. 

„Am stat la rând cu bagajul, fiecare cu gentuța lui, ne-a cautat laptop, telefoane – de ce avem două, de ce avem trei, de ce avem numere de Danemarca formate. Percheziție corporala. Ni s-a spus că putem ăa ne luăm haina, am așteptat toți la rând într-un colț, păziți, ca și infractorii”, a declarat o pasageră. 

„Mi-a spus că trebuie să țin foaia în fața, ca să mi se facaă poza. Atunci am refuzat acest lucru, m-au forțat și au început să țipe la mine. Automat, m-am zbătut și eu, mi-au pus catușele pe mână, doi polițiști danezi au reușit să mă țină și, bineînțeles că mi-au făcut poză”, a povestit o altă pasageră. 

Dupa ce au controlat toate bagajele și au fotografiat pasagerii, polițiștii danezi a verificat amanunțit interiorul autocarului, însa n-au gasit nimic.  

La finalul celor patru ore de chin și umilința, pasagerii au fost lasați sa plece. Li s-au oferit și scuze, însă nu din partea polițiștilor danezi, ci a șoferilor firmei cu care călătoreau.

Pasagerii umiliţi sunt deciși să depună plângere la Ministerul de Externe sau la Ambasada României din Copenhaga.

Români umiliți de polițiștii danezi

Embed: " />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)