Români implicați într-un „incident de dezordine gravă” în Anglia: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia-i dărâmăm!”. De la ce ar fi pornit revolta (VIDEO)

Români implicați într-un „incident de dezordine gravă” în Anglia: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia-i dărâmăm!”. De la ce ar fi pornit revolta (VIDEO)
Sursa foto: Captură Video WolrdbyWolf / X - GBNew / YouTube

O revoltă cu mașini răsturnate și incendiate a avut loc joi seară în Leeds, Anglia. Cel puțin o parte din cei implicați vorbeau limba română. Forțele de ordine au intervenit pentru aplanarea conflictului și le-au cerut locuitorilor să rămână în case.

De la ce a pornit revolta din Leeds

Scandalul ar fi izbucnit după ce asistenții sociali ar fi încercat să ia în grijă cinci copii. Poliția a precizat că revolta a fost „instigată de o minoritate criminală, care voia să perturbe relațiile comunitare”.

Informația a fost confirmată de patronul unui restaurant, care a mai susținut că oamenii au răspuns aruncând cu pietre și iscând incendii.

În revoltă a fost răsturnată o mașină de poliție și un autobuz a fost incendiat, scrie presa locală.

Poliția a cerut locuitorilor să rămână în case cât se ocupă de un „incident de dezordine gravă”. Copiii și asistenții sociali au fost duși „într-un loc sigur”, timp în care scandalul a căpătat o și mai mare amploare. Zeci de agenți și scutieri au intervenit pentru a liniști spiritele.

Mai mulți români ar fi fost implicați în revoltă

Într-o întregistrare video de la fața locului se aude: „Să rămână-n istorie! Să vină mascații de la București, că și pe ăia-i dărâmăm!”. Asta chiar când e răsturnată mașina de poliție venită să protejeze copiii și asistenții sociali.

„Sunt îngrozită de scenele șocante și atacurile asupra mașinilor de poliție și transportului public din Leeds. Astfel de revolte nu-și au locul în societatea noastră. Mulțumesc poliției din West Yorkshire pentru răspunsul lor”, a scris ministrul de Interne, Yvette Cooper, pe platforma X.

WY Police car flipped in Harehills, Leeds.
byu/GottsParkLad inpoliceuk

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:27 - Statuia reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii a produs hohote de râs și indignare, după ce un critic a spus că seamănă mai mult cu doamna Doubtfire, personajul lui Robin Williams
11:24 - Radu Oprea, despre tensiunile cu PNL pe tema pensiilor militare: De ce n-a făcut nimic Nicolae Ciucă atâta timp cât a fost premier? (VIDEO)
11:05 - Nicușor Dan l-a invitat pe Marcel Ciolacu „la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București”: „Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic”
10:52 - Jon Bon Jovi a salvat o femeie care dădea se arunce de pe un pod din Nashville
10:33 - Protest al nevăzătorilor împotriva legii pensiilor, pe 19 septembrie. Florentin Rădulescu: Lucrurile nu se mișcă în ritmul în care ne dorim. Vom veni la București în număr mare (VIDEO)
10:32 - Consumismul și criza climatică amenință un viitor echitabil pentru umanitate, spune un raport
10:11 - Amnistia fiscală pentru persoane fizice. Ce datorii se șterg și în ce condiții
10:10 - Control judiciar pentru 6 minori care au furat o mașină și au condus-o prin Ploiești, provocând un accident
09:51 - Belarus acuză Pokemon că ar fi un instrument de spionaj occidental. Exemplul oferit de un oficial de la Minsk
09:40 - România are din nou cel mai mare preț spot al energiei electrice din Europa, Ministrul Energiei din Grecia spune că piaţa unificată de electricitate din UE nu funcţionează pentru Europa de Sud-Est