Roma vrea impunerea unei taxe de acces pentru unul dintre cele mai populare obiective turistice

Roma vrea impunerea unei taxe de acces pentru unul dintre cele mai populare obiective turistice
Sursa foto: Pixabay

Autoritățile din Roma vor să impună accesul pe bază de bilete la unul dintre cele mai populare obiective turistice. Dar, ea nu ar avea ca scop strângerea de fonduri, ci trierea turiștilor.

Vizita la Fontana di Trevi cu bilet

Autoritățile italiene vor să introducă o taxă pentru accesul la Fontana di Trevi, una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Roma, conform observatornews.

Sistemul ar presupune o rezervare gratuită pentru localnicii din Roma, dar o taxă simbolică de un euro pentru turiști.

„Aş fi în favoarea ideii de examinare a unui nou tip de acces, limitat în timp şi cu un număr fix (de vizitatori), cu un sistem de rezervare”, a spus Alessandro Onorato, adjunct responsabil de turism la Primăria Romei.

Scopul măsurii

Scopul ar fi controlul mulțimii de turiști și prevenirea comportamentului nepotrivit, precum consumul de înghețată în apropierea monumetului.

În 2025, numărul turiștilor ar urma să crească și mai mult pentru că se va sărbători Jubileul Bisericii Catolice și în jur de 30 de milioane de persoane vor merge în Roma și Vatican.

În plus, Giorgia Meloni ar vrea să majoreze taxa turistică nocturnă, dar măsura ar crea un val de revolte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”