Principalul contracandidat republican al lui Donald Trump, guvernatorul din Florida a ales să facă anunţul că intră în cursa pentru președinția SUA pe Twitter, alături de Elon Musk.
Pe Guvernatorul Floridei nu l-a ajutat prea mult că a vrut să-și anunțe candidatura alături de Elon Musk, chiar pe platforma deținută de acesta – Twitter.
Tehnologia le-a băgat bețe-n roate, iar transmisiunea s-a întrerup de mai multe ori. În vârstă de 44 de ani, DeSantis se vrea imaginea conservatorilor americani şi promite că va arunca la coşul de gunoi ideile progresiste.
Ron DeSantis şi a lansat campania pentru Casa Albă pe Twitter dar discuţia cu miliardarul Elon Musk a fost întreruptă de multe ori. Directorul executiv al Twitter a dat vina pe numărul mare de utilizatori care s au conectat la paltformă în acelaşi timp.
DeSantis promovează în campania sa „Marea Revenire a Americii”, concept copiat după cel cu care Donald Trump a câştigat prezidenţialele.
Guvernatorul Floridei promite să extindă a nivel naţional mai multe iniţiative controversate pe care le-a adoptat pe plan local: a liberalizat portul de armă, a interzis avortul la mai mult de şase săptămâni şi a promulgat mai multe legi contra identităţii de gen.
Doar că Donald Trump îl consideră pe De Santis creaţia sa politică, are un ascendent asupra lui şi nu scapă nicio ocazie să îl atace.
Donald Trump, fost președinte al SUA: „Ia uitaţi, Trump la 71, Ron DeSanctimonious la 10%.”
Fostul preşedinte foloseşte adesea jocul de cuvinte care leagă numele lui DeSantis de „sanctimonious”, cuvânt care în limba engleză desemnează evlavia falsă sau o persoană care li se crede moral superioară celorlalţi.
Acest complex de superioritate şi lipsa carismei sunt considerate principalele dezavantaje ale lui DeSantis. Sondajele de acum îl arată pe Donald Trump cu peste 50% şanse în partid, iar pe DeSantis cu 20%.