De când poți să-ți rezervi o vacanță în Spania pentru vara lui 2020
Spania, cea de-a doua națiune cea mai vizitată din lume și-a închis ușile și plajele în martie pentru a face față pandemiei de coronavirus, impunând ulterior o carantină de două săptămâni vizitatorilor. Dar această cerință va fi ridicată de la 1 iulie, iar cei doritori îți pot rezerva o vacanță..
Ministrul de externe, despre rezervarea vacanțelor: „În iulie vom deschide treptat Spania către turiști internaționali”
Ministrul de externe Arancha Gonzalez Laya a declarat, recent, că în iulie se va deschide treptat Spania către turiști internaționali. Totodată, se va ridica carantina și se va asigura cele mai înalte standarde de securitate pentru sănătate, scrie Reuters.
Astfel că, Spania va deschide gradual turismul în această vară, primii vizitatori care vor putea călători pe teritoriul său fiind cetățenii UE, iar aceștia își pot rezerva vacanța.
„În acest an 2020, extrem de atipic, nu ne vom comporta ca de obicei. Este vorba de sănătate. Trebuie să ne asigurăm că nu vom importa cazuri deoarece încercăm să ţinem sub control cazurile pe care le avem în ţară. Este o gestionare foarte prudentă din partea noastră, pentru a ne asigura că situaţia este sub control”, a explicat oficialul spaniol.
Potrivit lui Arancha Gonzalez Laya, alte aspecte urmează să fie decise ulterior, în privinţa criteriilor pe baza cărora persoanele vor putea călători, şi a locurilor care vor putea fi vizitate, discuţiile se axează în primul rând pe ţările europene, pentru stabilirea teritoriilor care pot fi considerate sigure.
Turismul spaniol, lovit puternic de SARS-CoV-2: Veniturile din acest sector au scăzut dramatic în primele patru luni ale anului
Spania atrage, în mod normal, 80 de milioane de oameni pe an, turismul reprezentând peste 12% din produsul intern brut și o pondere și mai mare a locurilor de muncă, astfel că sezonul de vară este crucial pentru posibilitățile de atenuare a unei recesiuni viitoare.
Potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INE) din aceast stat, în primele patru luni ale acestui an, veniturile din turism aproape că s-au înjumătățit.
Mai exact, în perioada ianuarie – aprilie 2020, cei aproape 10,5 milioane de turiști care au călătorit în Regatul Iberic au cheltuit 11,7 miliarde de euro, cu 48% mai puțin față de aceeași perioadă din 2019.
Începând de luni, într-o nouă fază de relaxare a interdicțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, în patru insule spaniole s-au redeschis terasele la 75% din capacitate și cu respectarea unor măsuri speciale de siguranță sanitară și de distanțare, printre care așezarea meselor la o distanță de 1,5 metri una de cealaltă.
De asemenea, pe cele patru insule sunt permise organizarea de adunări de până la 20 de persoane și redeschiderea centrelor comerciale care pot primi clienți la 40% din capacitate. De asmenea, hotelurile pot pune și ele la dispoziție spații comune până la un grad de ocupare de 50%.
Spania, pe lista neagră a aeroporturilor din Uniunea Europeană
Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei, organism oficial al Uniunii Europene, a publicat o „listă neagră” a aeroporturilor, situate în 34 de ţări cu transmitere ridicată a coronavirusului.
Astfel că, Spania este una din țările de pe această listă, alături de Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Suedia și Marea Britanie.
Totodată, raportul EASA privind zborurile mai prezintă o secțiune separată pentru țările din afara UE. Astfel, „lista neagră” pentru țările terțe include Brazilia, Republica Dominicană, Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite, Japonia, India, Indonezia, Iran, Ecuador, Canada, Qatar, Columbia, Kuweit, Belarus, Mexic, Bangladesh, Ucraina, Pakistan, Peru, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Turcia, Chile.