Republicanii sunt consternați de performanța „slabă” a lui Trump în dezbaterea cu Harris. Trump: „Unde este Biden, l-au dat afară ca pe un câine”

Republicanii sunt consternați de performanța „slabă” a lui Trump în dezbaterea cu Harris. Trump: „Unde este Biden, l-au dat afară ca pe un câine”
Donald Trump. Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Kyle Mazza

Campania lui Donald Trump s-a aflat miercuri în modul de control al daunelor, pe fondul consternării larg răspândite în rândul susținătorilor față de o performanță de dezbatere prezidențială în care Kamala Harris, adversarul său democrat, l-a determinat în mod repetat să se îndepărteze de mesaje și să piardă oportunitățile aparente de a aborda politica.

 Trump nu mai vrea o a doua dezbatere

Chiar dacă Trump a insistat că a câștigat dezbaterea „cu mult” peste rivala sa, republicanii au fost practic unanimi când au decis că, de fapt, Trump s-a clasat pe locul al doilea într-o serie de schimburi de replici în care vicepreședintele l-a momit în mod deliberat să-și arate punctele sale slabe, în timp ce el a răspuns cu furie vizibilă, anunță The Guardian. .

Candidatul republican nu a răspuns miercuri propunerii echipei campaniei Harris pentru o a doua dezbatere. „Aș fi mai puțin interesat pentru că am avut o noapte grozavă. Am câștigat dezbaterea”, a spus el pentru Fox & Friends.

Până miercuri după-amiază, Harris nu comentase despre performanța ei în dezbateri, însoțindu-l pe Joe Biden la aparițiile oficiale, în timp ce președintele și vicepreședintele SUA au participat la o serie de evenimente de comemorare a celei de-a 23-a aniversări a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 asupra SUA.

Unii dintre prezentatorii de mare profil ai rețelei Fox au avut și o viziune diferită de Trump. „Să nu facem nicio greșeală. Trump a avut o noapte proastă”, a declarat analistul Fox News Brit Hume imediat după dezbatere. „Tocmai am auzit atât de multe dintre vechile nemulțumiri despre care știm cu toții că nu sunt câștigătoare din punct de vedere politic.”

Mulți comentatori au spus că tonul dezbaterii a fost stabilit la început, când Harris a urcat pe scenă și, după o ușoară ezitare, s-a apropiat de pupitrul lui Trump pentru a se prezenta și a-i strânge mâna. A fost prima strângere de mână la o dezbatere prezidențială din 2016.

Harris l-a dominat pe Trump

Gestul i-a permis lui Harris să schimbe situația față de Trump – care are un istoric de condescendență față de femei – prin stabilirea dominației, a scris Politico.

Un alt moment definitoriu al întâlnirii de 105 minute a venit atunci când ochii lui Trump au fulgerat în timp ce Harris a descris oameni părăsind mitingurile sale „devreme din epuizare și plictiseală”.

În loc să renunțe la discuție sau să răspundă la o întrebare ulterioară a moderatorului ABC David Muir cu privire la un proiect de lege de imigrare, Trump a pornit pe o tangentă pentru a compara mitingurile celor doi candidați. Harris a zâmbi și l-a privit, sprijinindu-și bărbia pe mână.

Acel schimb – împreună cu alte câteva – a cristalizat ceea ce mulți republicani au descris drept o înfrângere clară pentru Trump. Au existat, de asemenea, laude de la republicani pentru Harris, care și-a câștigat respectul pentru că a fost bine pregătită.

„A fost foarte bine pregătită, a pus capcane și el a căzut în fiecare dintre ele în loc să vorbească despre lucrurile despre care ar fi trebuit să vorbească”, a spus Chris Christie, fostul guvernator republican al New Jersey, care l-a ajutat pe Trump să se pregătească pentru dezbaterile cu Hillary Clinton din 2016.

„Aceasta este diferența dintre cineva care este bine pregătit și cineva care nu este pregătit. Cine l-a pregătit pe Donald Trump ar trebui concediat.”

„Trump a fost neconcentrat și prost pregătit”, a fost de acord Guy Benson, editor al site-ului conservator Townhall on X . „[Harris] a realizat exact ceea ce și-a dorit. Bănuiesc că sondajele despre dezbatere vor arăta că ea a câștigat-o.”

Republicanii din Congres și-au exprimat dezamăgirea față de incapacitatea lui Trump de a se autodisciplina și de a discuta problemele cheie de politică. Părea chiar preocupat de absența lui Joe Biden, a cărui performanță dezastruoasă la dezbaterea anterioară din Atlanta din iunie a determinat retragerea lui din cursă, pentru a fi înlocuit de Harris. „Unde este?” a întrebat Trump. „L-au dat afară ca pe un câine”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de persoane au fost rănite, după ce aparatele pe care le purtau aveau o cantitate mică de explozibil
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)
21:43 - Elena Lasconi: Îl apreciez pe Nicușor Dan și-i mulțumesc foarte mult / Nu uit atacurile mizerabile ale PNL la adresa lui. Și el tot a reușit să fie aplaudat la Congresul PNL și să ridice sala în picioare (VIDEO)
21:31 - Alertă în Paris: Un incendiu uriaș a izbucnit pe acoperișul unei clădiri din arondismentul 13. Care este cauza focului (VIDEO)
21:28 - Elena Lasconi: Eu nu o să dau niciodată mâna cu PSD sau cu partidele pro-ruse. Viziunea mea e că vom avea un guvern de dreapta, USR-PNL-UDMR, la anul. Altfel, va fi rău pentru România (VIDEO)
21:16 - Lasconi (USR): Speram la o alianță preelectorală cu un PNL poate condus de Ilie Bolojan / Fac apel la electoratul liberal să voteze util. Ciucă nu poate garanta că vom avea o guvernare de dreapta din 2025, dar eu pot să fac asta (VIDEO)