Reportaj cutremurător: Femeile din Mauritania, îngrășate excesiv cu mâncare și pastile pentru a-și găsi un soț
Un reportaj realizat de BBC în Mauritania scoate la iveală o realitate îngrozitoare. În această țară, care se află între Sahara de Vest și Senegal, femeile sunt încurajate să câștige cât pot de mult în greutate, începând din copilărie, pentru a fi considerate atractive.
În Mauritania, unde hrana este greu de găsit, o soție grasă este foarte dorită, fiind un semn de bogăție și prestigiu, scrie Daily Mail.
În încercarea lor de a găsi un soț, multe dintre femei sunt împinse către măsuri periculoase pentru a se îngrășa, ajungând chiar să fie forțate să ia pastile care nu sunt adecvate pentru consumul uman.
Jurnalistul american Thomas Morton a fost trimis în Mauritania pentru a investiga problema pentru seria documentarelor HBO, Vice. Dar el nu a mers acolo doar pentru a observa ceea ce se întâmplă – el a trebuit să adopte dieta urmată de femeile de acolo și să ia pastilele pe care ele le-au luat pentru a vedea ce impact au asupra sănătății sale.
El a descoperit că fetele sunt îngrășate de la vârsta de opt ani de către familiile lor, într-o practică denumită gavaj- un cuvânt francez care înseamnă hrănirea forțată și este folosit pentru a descrie îngrășarea gâștei pentru a face foie gras.
Odată ce ajung la vârsta căsătoriei, fetele sunt trimise în „tabere de îngrășare”, în deșert, acolo unde sunt hrănite cu 15.000 de calorii pe zi.
După ce a încercat dieta, jurnalistul s-a îngrășat cu 6 kilograme în două zile și spune că s-a simțit balonat și nesănătos.
„Simțeam că mâncarea mi-a umplut toată cavitatea toracică și că îmi apasă pe plămâni”, a explicat Morton.
Obezitatea la care sunt obligate femeile din Mauritania atrage și probleme de sănătate, precum cele cardiace.