Replica ziarului german Bild pentru președintele Chinei: „Dacă laboratoarele voastre toxice ar fi la fel de sigure ca închisorile politice, n-ar mai fi existat coronavirus”

Replica ziarului german Bild pentru președintele Chinei: „Dacă laboratoarele voastre toxice ar fi la fel de sigure ca închisorile politice, n-ar mai fi existat coronavirus”
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Pang Xinglei

După ce Ambasada Chinei la Berlin a criticat publicația germană Blid, prin intermediul unei scrisori deschise, ca urmare a acuzațiilor formulate la adresa Chinei cu privire la responsablitatea pentru pandemia COVID-19, replica jurnaliștilor germani nu s-a lăsat așteptată.

Astfel, redactorul șef al ziarului german Bild i-a dat o replică președintelui Chinei, prin intermediul unui scrisori deschise prin care îl critică pe Xi Jinping pentru cenzura instaurată în China și pentru regimul represiv. Este criticat inclusiv modelul economic promovat de China, despre acest lucru, jurnaliștii germani precizând că economia Chinei “se îmbogățește cu invențiile altora, în loc să aibă propriile invenții.”

“Controlul este o negare a libertății. Iar o națiune care nu este liberă, nu este creativă. O națiune care nu este inovativă nu inventează nimic. De aceea ți-ai transformat țara în campioană mondială la furtul de proprietate intelectuală.

China se îmbogățește cu invențiile altora, în loc să aibă propriile invenții. Motivul pentru care China nu inovează și inventează este că tu nu îi lași pe tinerii din țara ta să gândească liber. Cel mai răsunător export din China (pe care nimeni nu voia să îl primească, dar care a făcut înconjurul lumii) este Coronavirusul”, se arată în scrisoarea deschisă, potrivit G4media.ro.

În ceea ce privește răspândirea COVID-19 la nivel mondial, redactorul șef al ziarului Blid precizează că regimul comunist de la Beijing știau “că virusul Corona este extrem de infecțios, dar, în schimb, au lăsat lumea în beznă în această privință”.

Scrisoarea deschisă face referire inclusiv la articolul din Washington Post care dezvăluie faptul că laboratoarele din Wuhan unde sunt studiate coronavirusurile sunt nesigure. În acest sens, redactorul șef al ziarului Blid se întreabă: “De ce nu sunt laboratoarele tale toxice la fel de sigure ca închisorile pentru prizonierii politici?”

“Ziarul “Washington Post” a scris că laboratoarele tale din Wuhan au cercetat coronavirusul în lilieci, dar fără să mențină cele mai înalte standarde de siguranță. De ce nu sunt laboratoarele tale toxice la fel de sigure ca închisorile pentru prizonierii politici?

Ai vrea să explici asta văduvelor, fiicelor, fiilor, soților, părinților victimelor coronavirusului din toată lumea?”, se precizează în scrisoarea deschisă.

Cum se apără laboratorul din Wuhan, după ce a fost acuzat că se află la originea COVID-19: „Teorie a conspirației pentru a crea confuzie”

Laboratorul din orașul Wuhan, despre care s-a speculat că ar putea fi sursa transmiterii infectărilor cu noul coronavirus, a negat acuzațiile potrivit cărora s-ar afla la originea creării COVID-19.

Yuan Zhiming, director adjunct al Institutului de Virologie din Wuhan, a declarat pentru presa chineză, că toate acuzațiile lansate în spațiul public au fost doar o „teorie a conspirației” concepută pentru a crea confuzie” în rândul oamenilor. El a negat, de asemenea, că virusul a fost creat de către oameni.

Reacția lui Yuan Zhiming reprezintă prima comunicare publică realizată de un reprezentant al institutului: „În calitate de oameni care efectuează un studiu viral, știm clar ce fel de cercetări se desfășoară în institut și cum institutul gestionează viruși și eșantioane.

Așa cum am spus mai devreme, nu există nicio modalitate prin care acest virus a fost transmis de la noi”, a spus Yuan , un expert în microbiologie și biotehnologie, care a instruit și a lucrat câțiva ani în Franța, Danemarca și SUA, scrie nbcnews.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:05 - Marcel Ciolacu: Am dezvoltat o relație foarte bună cu Donald Trump. România va susține Statele Unite cu toate puterile în demersul de oprire a războiului din Ucraina (VIDEO)
17:55 - Andreea Mantea, mărturisiri emoționante înainte de Crăciun. Cum va petrece anul acesta alături de fiul ei, David
17:47 - Marcel Ciolacu: Funcționarul public a devenit similar cu cornul abundenței, raiul oricărui angajat. Deseori nu te angajezi la stat decât dacă ai o pilă, fix ca în comunism. Trebuie să stopăm această situație! (VIDEO)
17:35 - Marcel Ciolacu, la votul de învestire: Noul Guvern, un semnal puternic pentru investitori, partenerii externi și economia românească / Al doilea obiectiv major este organizarea rapidă a alegerilor prezidențiale (VIDEO)
17:31 - Cum să nu ajungem la Urgență de sărbători cu indigestie. Sfaturile nutriționistului: „Odată cu bucuria Crăciunului, trebuie să rămânem vigilenți”
17:16 - Alexandru Rafila, avizat favorabil pentru Ministerul Sănătății: Investițiile în spitale continuă într-un ritm accelerat / Ne preocupă dezvoltarea unui pachet de asigurări de sănătate care să includă și asigurările private (VIDEO)
17:16 - Newsweek: 6 zgomote „ciudate” care se aud la centrala termică. Cum identifici cauzele și cum le rezolvi rapid
17:11 - Programul de Crăciun și de Revelion al băncilor. Când nu vor funcționa instituțiile financiare
17:00 - Emil Hurezeanu, după ce a primit aviz favorabil pentru MAE: Este lumea revenirii la suveranitatea limitată, la războiul de agresiune / Nu sunt neapărat adeptul alinierilor cu orice preț și al practicii pilotului automat (VIDEO)
16:51 - Incendiu în Dâmbovița. O cisternă cu GPL a luat foc după ce a fost implicată într-un accident rutier cu o altă cisternă și un autoturism (VIDEO)