Regulă nouă pentru ultima dezbatere prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden. Fiecare candidat va avea microfonul oprit în anumite momente

Regulă nouă pentru ultima dezbatere prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden. Fiecare candidat va avea microfonul oprit în anumite momente
foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Comisia americană pentru Dezbateri Prezidențiale a adoptat o nouă regulă, care prevede că microfoanele președintelui Donald Trump și contracandidatului său democrat, Joe Biden, vor fi oprite în timpul ultimei dezbateri prezidențiale astfel încât ambii să aibă la dispoziție câte două minute neîntrerupte pentru a vorbi pe fiecare segment al confruntării electorale.

Microfoanele candidaților vor fi oprite în anumite momente, la ultima dezbatere prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden

Vestea a venit cu doar trei zile înainte de ultima dezbatere prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden, care va avea loc joi la Nashville, Tennessee. Comisia susține că decizia a fost una potrivită „pentru a promova angajamentul față de regulile convenite”.

„În această săptămână, ambele echipe de campanie și-au reafirmat angajamentul față de regula de două minute neîntrerupte. Comisia anunță astăzi că, pentru a implementa regula convenită, singurul candidat al cărui microfon va fi deschis în timpul intervalelor de două minute va fi candidatul care are cuvântul în conformitate cu regulile”, a precizat comisia, într-un comunicat de presă transmis luni, potrivit The Hill.

Conform regulamentului pentru dezbaterea de 90 de minute de joi, fiecare candidat va avea două minute neînterupte la începutul celor șase segmente de câte 15 minute. Potrivit Politico, microfoanele candidaților vor fi oprite doar în timpul remarcilor de deschidere – adică în timpul celor două minute – iar în intervalul rămas microfoanele vor fi deschise pentru discuții libere. Candidații vor primi înapoi eventualul timp pierdut din cauza întreruperilor făcute de oponent.

„În timpul perioadelor dedicate discuțiilor libere, este speranța Comisia că fiecare candidat va respecta timpul celuilalt”, se mai arată în comunicatul comisiei.

Decizia forului vine în contextul în care prima dezbatere prezidențială a fost marcată de întreruperile celor doi contracandidați, la care s-au adăugat și intervențiile moderatorului, Chris Wallace.

Echipa de campanie a lui Donlad Trump i-a acuzat în repetate rânduri pe organizatorii dezbaterii că ar încerca să îl favorizeze pe Joe Biden. Într-o scrisoare deschisă de luni, echipa președintelui american a denunțat ideea de a „oferi unei persoane anonime abilitatea de a tăia microfonul unui candidat”.

„Este complet inacceptabil ca o persoană să dețină astfel de puteri”, se arată în scrisoarea semnată de Bill Stepien, managerul de campanie a lui Donald Trump, care a acuzat Comisia că „deja și-a demonstrat parțialitatea față de Biden”.

Chiar și așa, conform Reuters, președintele Donald Trump a precizat că, în ciuda condițiilor nedrepte, va participa la dezbaterea de joi: „Voi participa, doar cred că este foarte nedrept”.

„Voi participa, dar este foarte nedrept că au schimbat subiectele și este foarte nedrept că din nou vom avea un moderator care este complet părtinitor”, a subliniat Donald Trump.

Amintim că Donald Trump și Joe Bidens-au duelat și la a doua dezbatere prezidențială, dar ea a fostorganizată virtual sub forma a două evenimente electorale de tip „Town Hall”, la care cei doi candidați au luat parte individual.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie