Regina Elisabeta a II-a avea cancer osos, spune Boris Johnson. Fostul premier britanic face dezvăluiri neașteptate în memoriile sale

Regina Elisabeta a II-a avea cancer osos, spune Boris Johnson. Fostul premier britanic face dezvăluiri neașteptate în memoriile sale
Foto: Hepta - DPA Images / Eddie Mulholland

Regretata Regină Elisabeta a II-a avea o formă de cancer osos în ultimii ani de viață, susține fostul premier britanic Boris Johnson în memoriile sale, potrivit Politico.

Boris Johnson spune că Regina Elisabeta a II-a avea cancer osos

Într-un extras din „Unleashed” („Dezlănțuit”), carte care urmează să fie publicată luna viitoare, fostul prim-ministru al Regatului Unit susține că „știa de un an sau mai mulți” că suverana britanică „avea o formă de cancer” când a demisionat el, în septembrie 2022, cu doar două zile înainte de moartea reginei.

Boris Johnson devine astfel primul politician britanic care vorbește despre posibila cauză a morții monarhului, pe al cărui certificat de deces este indicată „vârsta înaintată” în acest sens.

Dezvăluirea este una neobișnuită pentru viața publică din Regatul Unit. Starea de sănătate a reginei a fost ținută la secret în perioada domniei sale, iar informațiile despre întâlnirile dintre monarh și prim-ministru sunt și ele – în general – confidențiale.

Alte dezvăluiri din partea fostului premier britanic

Amintind despre ultima sa întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a, Boris Johnson spune că suverana „părea mai aplecată și palidă și avea vânătăi pe mâini și încheieturi, probabil din cauza picăturilor sau a injecțiilor”.

Totuși, spune el, starea de spirit a Reginei Elisabeta a II-a era „complet neafectată de boală și, din când în când, în conversația noastră, ea încă mai afișa acel zâmbet alb în frumusețea lui brusc exaltantă”.

Boris Johnson susține că regina a știut „toată vara că se duce, dar a fost hotărâtă să reziste și să își îndeplinească ultima sarcină” prin supravegherea transferului de putere către noul premier de la acel moment, Liz Truss.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`