Regeneron, compania care l-a vindecat pe Donald Trump de COVID-19 printr-un cocktail cu anticorpi, garantează: tratamentul reduce 100% infecția cu simptome

Regeneron, compania care l-a vindecat pe Donald Trump de COVID-19 printr-un cocktail cu anticorpi, garantează: tratamentul reduce 100% infecția cu simptome
Foto: Hepta - Zuma Press / Brian Cahn

Regeneron, compania care a realizat „cocktail-ul minune” anti-COVID-19, care l-a vindecat pe Donald Trump într-un timp record, a anunțat faptul că tratamentul american este 100% eficient, informează News.ro.

În momentul în care tratamentul a fost administrat lui Donald Trump, cocktail-ul cu anticorpi se afla în fază experimentală. În prezent, acesta este în curs de finalizare al testărilor.

Tratamentul REGEN-COV2 este o combinație de doi anticorpi care are efect reducerea de 100% a infecției cu simptome și de 50% la toate ratele de infectare, cifre raportate în urma unor teste efectuate pe 400 de participanți ai studiului clinic. Datele complete ale studiului vor fi publicate cel mai devreme în cel de-al doilea trimestru al anului în curs.

Cocktail-ul utilizat de către Donald Trump, în atenția UE

Duminică, ministrul neamț al Sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat că Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va începe să folosească acelaşi tratament experimental cu anticorpi pe care l-a primit fostul preşedinte american Donald Trump pentru COVID-19.

Eli Lilly, o altă companie americană, care dezvoltă un tratament similar, a anunțatcă terapia sa cu anticorpi, bamlanivimab, a redus riscul de infectare cu 80% la rezidenţii dintr-un azil aflaţi în studiu, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`