Regele Charles s-a retras la reședința din Sandringham. Cine i-a preluat atribuțiile

Regele Charles s-a retras la reședința din Sandringham. Cine i-a preluat atribuțiile
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Victoria Jones

După anunțul care a zguduit Marea Britanie, conform căruia regele Charles al III-lea are cancer, acesta s-a retras la reședința sa din Sandringham, unde își continuă tratamentul.

Cine i-a preluat atribuțiile

În timpul zilei Charles a fost văzut pentru prima dată în public de când palatul Buckingham a dezvăluit diagnosticul. Regele s-a întâlnit și cu Prințul Harry.

Ulterior, Regele Charles și regina Camilla au părăsit Clarance House, reședința lor din Londra, și au mers cu mașina până la Palatul Buckingham. De acolo au plecat cu elicopterul la domeniul Sandringham, din Norfolk, potrivit Știrileprotv.

Prințul WIlliam, regina Camilla și prințesa Anne, sora regelui, ar urma să preia o parte din îndatoririle publice ale suveranului în următoarele săptămâni.

Regele va continua tratamentul la Sandringham, unde va primi corespondența și documentele necesare pentru a-și continua îndatoririle de șef al statului. Specialiștii spun că pacienții diagnosticați cu cancer în stadiu incipient, cum este cazul regelui, își pot continua existența ca înainte de boală, fără a face schimbări majore în stilul de viață.

Regele Charles s-a întâlnit cu prințul Harry

Amintim că, înainte de a pleca din Londra, suveranul s-a întâlnit cu prințul Harry, care a venit din California pentru a-și vedea tatăl. Cei doi au avut o discuție de 45 de minute.

Cât timp se va afla în Marea Britanie, Harry nu se va întâlni cu William, scrie presa din regat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”