Regele Charles își prelungește șederea în spital după operație. Îngrijorările pentru sănătatea suveranului britanic cresc

Regele Charles își prelungește șederea în spital după operație. Îngrijorările pentru sănătatea suveranului britanic cresc
Prinţul Charles al Marii Britanii a vorbit în română la cel mai important proiect european de refacere a pădurilor. Sursa Foto: Hepta/ Justin Tang

Regele Charles a fost internat, vineri, la London Clinic, acolo unde a fost supus unei operații de corecție prostatei mărite, și urma șă petreacă două nopți la spitalul privat.

Cu toate acestea externarea lui a fost amânată și s-a dezvăluit că Charles va petrece a treia noapte sub supravegherea medicilor, conform Mirror.

Îngrijorările pentru sănătatea suveranului britanic cresc

Regina Camilla l-a vizitat pe Charles de mai multe ori în weekend, după ce a fost internat săptămâna trecută, inclusiv de trei ori duminică. Acum știrile că va rămâne încă o noapte a stârnit noi îngrijorări pentru sănătatea lui. Camilla a zâmbit când a sosit cu mașina la London Clinic din centrul Londrei duminică la prânz, plecând peste trei ore mai târziu. S-a întors între orele 18:00 și 19:00 și zâmbea când a plecat.

O sursă a declarat pentru The Sun: „Se înțelege că Charles ar rămâne în spital mai mult de două nopți doar dacă ar exista un fel de problemă neașteptată. Sejurul suplimentar este în întregime de precauție, dar, totuși, se pare că a provocat o oarecare neliniște.”

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat anterior că regele a fost „internat într-un spital din Londra pentru tratament programat”. Purtătorul de cuvânt a adăugat: „Majestatea Sa dorește să mulțumească tuturor celor care și-au transmis urările de bine în ultima săptămână și este încântat să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra conștientizării sănătății publice”.

Este același spital în care prințesa de Wales este îngrijită după o intervenție chirurgicală abdominală.

Regele Charles, diagnosticat cu această afecțiune benignă pe 17 ianuarie

Regele a fost diagnosticat cu această afecțiune benignă pe 17 ianuarie, în timp ce se afla la Birkhall, Aberdeenshire, după ce a mers la un control. El și-a anulat deja angajamentele pentru următoarea lună pentru a se recupera după operație.

Palatul Buckingham a confirmat la începutul acestei luni că urma să fie supus „procedurii corective” pentru ceea ce era o afecțiune benignă, însă nu a dat nicio indicație cu privire la cât timp va rămâne în spital sau cât va dura recuperarea.

Se înțelege că Palatul – care rareori împărtășește informații despre problemele de sănătate ale membrilor familiei regale – a făcut această declarație pentru a sensibiliza și a încuraja și alți bărbați meargă periodic la analize.

Planul pare să fi funcționat, de asemenea, deoarece vestea operației lui Charles a stârnit o creștere uriașă a oamenilor care căutau și citeau despre afecțiunile prostatei, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`