Referendum bizar într-un oraş din Germania: Oamenii au votat pentru uciderea porumbeilor. Ce au decis autoritățile

Referendum bizar într-un oraş din Germania: Oamenii au votat pentru uciderea porumbeilor. Ce au decis autoritățile
Sursa foto: Pixabay

Mai mulți porumbei din oraşul german Limburg scapă cu viață, deocamdată, după ce Consiliul Local a anunţat că nu va implementa decizia luată prin referendum de sacrificare a acestora.

Ce se va întâmpla cu porumbeii

Gut Aiderbichl, o organizaţie austriacă pentru drepturile animalelor, a anunțat că poate captura păsările şi că le va transporta la un refugiu dintr-o comună situată într-un land vecin, unde deja se află circa 3.000 de porumbei.

Totuși, Dieter Ehrengruber, directorul executiv al asociaţiei, a subliniat că problema suprapopulării porumbeilor nu va fi rezolvată prin mutarea păsărilor sau prin sacrificarea celor rămaşi.

Orașul Limburg are o problemă cu porumbeii

Potrivit unui recensământ realizat recent în Limburg, au fost număraţi în oraș circa 700 de porumbei, dar obiectivul e de 300 de păsări, ceea ce înseamnă că și după mutarea celor 200, alţi 200 de porumbei tot vor trebui sacrificaţi, explică DPA, citată de Agerpres.

Potrivit unui referendum desfășurat în iunie, majoritatea populaţiei a susţinut decizia Consiliului de ucidere a porumbeilor.

Un purtător de cuvânt al Primăriei a declarat că o nouă numărătoare a fost realizată în septembrie și rezultatele vor fi anunțate până la finele anului. În baza noilor cifre, subiectul va trebui din nou discutat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`