Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați s-a răzgândit: Lucian Georgescu nu mai candidează pe listele PSD la alegerile parlamentare 2020

Publicat: 20 10. 2020, 18:37
Foto: Facebook / Lucian Georgescu

Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Lucian Georgescu, s-a retras de pe litele PSD pentru alegerile parlamentare 2020. Georgescu se afla pe poziţia a cincea la Camera Deputaţilor. Acesta a transmis, pe Facebook, că a luat decizia a nu mai candida după ce s-a consultat cu colegii săi de la universitate.

Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Lucian Georgescu, se retrage de pe listele PSD

PSD pierde un candidat important la alegerile legislative din 6 decembrie 2020. Lucian Georgescu, , care a fost şi ministru al Cercetării şi Inovării în 2017, aflat pe poziţia a cincea pe lista PSD la Camera Deputaţilor, a anunţat, marţi, printr-un comunicat postat pe pagina sa publică de Facebook, că renunţă la candidatura la alegerile parlamentare.

„În urma unei largi consultări cu echipa de conducere din Universitatea ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi, am luat decizia să renunţ la candidatura pentru alegerile parlamentare din partea PSD. Am avut în vedere responsabilităţile complexe de management şi strategia de dezvoltare a universităţii, care necesită prezenţa efectivă a rectorului în Galaţi. Universitatea ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi îşi reiterează intenţia de a se implica plenar în dezvoltarea comunităţii locale, judeţene, regionale şi naţionale, fiind o componentă de bază a acesteia, prin aportul ştiinţific, tehnic şi de inovare, aşa cum se întâmplă în întreaga lume. Rolul universităţii este, pretutindeni în lume, unul major, care creează plusvaloare comunităţii şi trebuie apreciat ca atare”, a declarat Lucian Georgescu pe Facebook.

Mai mulți medici candidează pe listele PSD la alegerile din iarnă’

Președintele PSD a anunțat, luni, că Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu Mureş, s-a înscris în partid și va fi pe listele social-democraților la alegerile pentru Parlament.

Vestea vine în contextul în care, anterior, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, și Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, au fost anunțați și ei drept candidați pe listele PSD pentru alegerile parlamentare.

Un specialist nu poate face nimic, dar mai mulți specialiști, din toate partidele politice, pot face foarte mult. Pentru că noi avem niște domenii tehnice, elaborăm legislație în Parlamentul României, iar consecințele și modul aplicării acestei legislații se resimt foarte mulți ani. Atunci, pentru zona Sănătății, avem niște datorii, dacă vreți. Cea mai mare datorie este reprezentată de celebra Lege 95, care reglementează întreg domeniul sanitar. Sunt nu mai puțin de 17 titluri în acea lege. Această lege elaborată în urmă cu 14 ani a suferit vreo 2.000 de amendamente, deci practic este altă lege decât cea care a fost inițial votată. Noi avem nevoie în momentul de față de câteva legi, care să reglementeze domenii esențiale. Legea sănătății publice (n.r. – unul dintre exemple), modul de organizare a sănătății publice, funcționarea sănătății publice, poate regionalizarea sănătății publice. Toate lucrurile acestea sunt foarte important să fie realizate în Parlamentul României, că până la urmă Parlamentul legiferează, și cred că eu pot contribui, dar bineînțeles nu numai eu, la elaborarea unei legislații care să fie și modernă, și aplicabilă, și utilă, și folositoare țării noastre”, afirma Alexandru Rafila, în direct pe B1 TV, unde a confirmat căva deschide lista PSD Bucureștila alegerile pentru Camera Deputaților.