Record mondial pentru cea mai mare căpșună din lume. A fost cultivată în Israel

Record mondial pentru cea mai mare căpșună din lume. A fost cultivată în Israel
Record mondial pentru cea mai mare căpșună din lume. Sursa: Guinness World Record

Un agricultor din Israel a doborât recordul pentru cea mai mare căpșună din lume. Fructul a intrat în Cartea Recordurilor și cântărește 290 de grame.

Proprietarii plantației au avut în recolta de anul acesta patru căpșuni uriașe, însă una dintre acestea a depășit recordul mondial stabilit în 2015 în Japonia, fructul cântărind 250 de grame, potrivit timesofisrael.com.

Căpșuna uriașă i-a adus israelianului un record mondial Guinness

Fructul are o lungime de 18 centimetri, o grosime de 4 centimetri și o circumferință de 34 de centimetri. Căpșuna face parte din soiul Ilan, recunoscut pentru producerea de fructe mari.

Descoperind căpșuna uriașă, agricultorul din Israel a verificat datele Guinness pentru a verificare care este recordul stabilit anterior. Ulterior, a completat o cerere pe site-ul Guinness și a mers la un notar public pentru a cântări căpșuna, stabilindu-se un nou record.

Recordul anterior, stabilit în Japonia

La 28 ianuarie 2015, a fost stabilit recordul anterior pentru cea mai mare căpșună din lume. Aceasta cântărea 250 de grame și a fost cultivată de Koji Nakao din Japonia.

Fructul a fost denumit Amaou, având o înălțime de 8 centimentri, o lungime de 12 centimetri și o cricumferință de până la 30 de centimetri.

Înainte de recordul stabili de Koji Nakao, vechiul record a fost stabilit de G. Andersen din Folkstone, Kent, Marea Britanie în 1983, fructul cântărind 231 de grame.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`