Recep Tayyip Erdogan: Israelul are nevoie de o țară ca Turcia în regiune. La rândul nostru, trebuie să acceptăm că avem nevoie de Israel

Recep Tayyip Erdogan: Israelul are nevoie de o țară ca Turcia în regiune. La rândul nostru, trebuie să acceptăm că avem nevoie de Israel

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan susține că țara sa are nevoie de Israel, informează AFP. Declarația liderului de la Ankara vine în contextul încercărilor Turciei de a normaliza relațiile cu Israelul, afectate după ce în 2010 forțele speciale israeliene au luat cu asalt o flotilă a Turciei, care se îndrepta spre Fâșia Gaza.

”Israelul are nevoie de o țară ca Turcia în regiune. La rândul nostru, trebuie să acceptăm (faptul) că avem nevoie de Israel. Este o realitate în regiune. Dacă măsuri reciproce sunt aplicate cu sinceritate, atunci va urma normalizarea (relațiilor)”, a declarat Erdogan.

Turcia încearcă să-și îmbunătățească relațiile cu Israelul și în contextul în care se dorește o reducere a dependenței importului de gaze din Rusia.

De altfel, la mijlocul lunii trecute, oficiali israelieni au anunțat că cele două state au ajuns la o serie de înțelegeri, după negocieri secrete care au avut loc în Elveția.

Pe de altă parte, un responsabil turc a precizat că au fost înregistrate progrese, însă a insistat că deocamnadtă nu a fost semnat niciun acord.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`