Reacția SUA, după ce Rusia a blocat accesul pe teritoriul său pentru 81 de media europene. B1 TV și site-ul B1tv.ro, pe lista de sancțiuni

Reacția SUA, după ce Rusia a blocat accesul pe teritoriul său pentru 81 de media europene. B1 TV și site-ul B1tv.ro, pe lista de sancțiuni

Washingtonul anunta că Rusia a blocat accesul pe teritoriul său pentru 81 de media europene de teamă că populația va auzi „adevărul”.

Rusia a explicat că decizia a fost luată ca „represalii” la o decizie UE din luna mai de a interzice accesul la trei media de stat ruse, scrie Agerpres.

Pe lista de sancțiuni a Moscovei figurează și B1 TV, alături de site-ul de știri aferent b1tv.ro.

Washingtonul: „Este un alt semn că guvernul rus reprimă jurnalismul”

Washingtonul a apreciat, marți, 25 iunie, că decizia Rusiei de a interzice accesul pentru 81 de media europene „este un alt semn că guvernul rus reprimă jurnalismul pentru că îi este teamă că propriul popor va auzi adevărul”.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat că Executivul rus „vrea să ascundă adevărul despre acţiunile Rusiei în interiorul Rusiei, despre acţiunile guvernului de a-şi reprima propriul popor, de a invada un vecin şi de a-şi ocupa ilegal vecinul”.

„De ceva vreme am văzut cum reprimă jurnalismul şi, din păcate, asta continuă”, a conchis el.

În cazul României, pe lista sancțiunilor sunt posturile B1 TV, Digi24 și Pro TV, cu site-urile de știri aferente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`