Războiul Rusiei în Ucraina ar putea dura zeci de ani, din cauza Crimeei, susțin jurnaliștii de la The Washington Post
Războiul din Ucraina ar putea să dureze mai bine de un deceniu, consideră jurnaliștii americani de la The Washington Post, din cauza dificultății găsirii unui compromis pentru ambele părți implicate în conflict.
Războiul din Ucraina ar putea să dureze 10 ani
Intenția armatei ucrainene de a recupera Crimeea ar putea să îl facă pe Vladimir Putin să aprobe un atac nuclear. Pe de altă parte, armata ucraineană nu va ceda obiectivul de a recupera teritoriile anexate ilegal de către Federația Rusă în 2014 dar și în urma invaziei din acest an, ceea ce ar putea transforma războiul într-un conflcit de lungă durată, similar cu cel din Orientul Mijlociu.
Speranța Ucrainei pentru recucerirea Crimeei a părut de mult timp o fantezie exagerată, dar recentele victorii ale Kievului pe câmpul de luptă și greșelile Moscovei au făcut-o dintr-o dată plauzibilă, poate chiar periculoasă pentru ruși.
Occidentul, susținând Ucraina, se teme că orice „invazie militară ucraineană în Crimeea” l-ar putea împinge pe Putin la acțiuni radicale, eventual chiar la utilizarea unei bombe nucleare.
Unii oficiali occidentali speră că acordul privind transferul Crimeei către Rusia poate deveni baza pentru încheierea diplomatică a războiului.
Ucrainenii resping ideea ca fiind periculos de naivă, în timp ce rușii spun că nu vor accepta ceea ce este deja al lor.
Washington Post consideră că refuzul oricărei părți de a da înapoi amenință să transforme războiul într-un conflict de decenii, ca în Fâșia Gaza sau Nagorno-Karabah.
Melitopol, ocupat de ruși, a fost atacat de Ucraina
Ucraina a atacat Melitopol, orașul ocupat de Rusia, în sud-estul țării, în cursul serii de sâmbătă.
Unul dintre consilierii președintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovych, a declarat că Melitopol este un oraș esențial pentru apărarea părții de sud, un important centru industrial și de transport ocupat de Rusia încă din luna martie.