`Războiul Rece` se mută în… SPAȚIU: Decizie de ultimă oră luată de Rusia, după ce SUA au prezentat proiectul pentru Forța militară spațială

`Războiul Rece` se mută în... SPAȚIU: Decizie de ultimă oră luată de Rusia, după ce SUA au prezentat proiectul pentru Forța militară spațială
foto: Hepta.ro / DPA Images / Gene Blevins

Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General rus, susține că Rusia va fi nevoită să ia măsuri reciproce și asimetrice în replică la posibilele amenințări reprezentate de intențiile SUA de a folosi spațiul cosmic în scopuri militare, potrivit Xinhua preluată de Agerpres.

„Toate aceste acţiuni ar putea duce la o agravare semnificativă a situaţiei militare şi politice, iar Rusia va trebui să răspundă emergenţei ameninţărilor militare cu măsuri similare şi asimetrice”, a declarat Gherasimov, potrivit Sputnik, un post de propagandă al Kremlinului, subliniând că replica vine, în particular, ca urmare a deciziei luate de SUA de a forma o categorie de forțe pentru spațiul cosmic.

Așadar, replica rușilor vine după ce, vineri Pentagonul a anunțat că a trimis Congresului proiectul său de lege prin care se creează o „forţă spaţială”, așa cum își dorea preşedintele Trump. Chiar și așa, inițiativa s-ar putea lovi de o opoziție puternică în politica americană, dar și în zona de securitate națională. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`