Război în Ucraina, ziua 56: Soldații din Mariupol susțin că își trăiesc ultimele zile. SUA pregătește un nou pachet de ajutoare pentru Ucraina

Război în Ucraina, ziua 56: Soldații din Mariupol susțin că își trăiesc ultimele zile. SUA pregătește un nou pachet de ajutoare pentru Ucraina
Foto: Hepta.ro

Forțele ruse continuă atacurile asupra orașului Mariupol, în timp ce soldații ucraineni se tem că acestea ar putea fi ultimele lor zile. Potrivit forțelor ucrainene, inamicul ar avea avantajul atât în aer, cât și în artilerie și forțele terestre. Oficialii susțin că situația din Mariupol e critică, după cum notează CNN.

Pe de altă parte, Ucraina a anunțat că SUA pregătește un nou pachet de măsuri de sprijin, în valoare de 800 de milioane de dolari.

Situația din Mariupol, critică pentru ucraineni

Soldații ucraineni din Mariupol cer ajutorul liderilor lumii și se tem că acestea ar putea fi ultimele lor zile. Forțele ucrainene spun că inamicul este mult mai puternic în aer și terestru, iar resursele de artilerie sunt incomparabile.

S-ar putea să ne trăim ultimele zile, chiar ultimele noastre ore”, a afirmat pe Facebook un ofițer ucrainean din Mariupol, potrivit Agerpres.

În orașul aflat la Marea Azov continuă bătăliile. „Inamicul este de zece ori mai numeros decât noi. Facem apel şi îi implorăm pe toţi liderii lumii să ne ajute. Le cerem să folosească procedura de extragere şi să ne ducă pe teritoriul unei ţări terţe”, după cum a precizat și Sergii Volina, comandantul Brigăzii 36 a Marinei naționale.

El susține că armata rusă are „avantajul în aer, în artilerie, în forţe terestre, în echipamente şi în tancuri. Apărăm doar un punct – uzina Azovstal – unde pe lângă militari mai sunt şi civili care au devenit victime ale acestui război”, a mai declarat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`