UPDATE // S-a aflat prima destinație posibilă! Vladimir Plahotniuc ar fi părăsit țara cu o mașină, și nu cu un avion! Încotro ar fi plecat oligarhul moldovean

UPDATE // S-a aflat prima destinație posibilă! Vladimir Plahotniuc ar fi părăsit țara cu o mașină, și nu cu un avion! Încotro ar fi plecat oligarhul moldovean
foto: Facebook

UPDATE //Unicul avion privat care a zburat aseară, în jurul orei 17:00de la Odesa, ar fi fost această aeronavă Cessana 680 A, înregistrată în Turcia. Avionul a zburat spre Istanbul și ar fi aterizat pe aeroportul Sabih, relatează TV8.

Reamintim că, în urmă cu un an, autoritățile fidele lui Plahotniuc de la Chișinău expulzau șapte profesori turci, care erau suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care existau indicii că desfășurau acțiuni ilegale în mai multe țări. Ei au fost declaraţi indezirabili de către organele competente şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova, adăugauautorităţile moldovene la acea vreme, potrivit realitatea.net.

Vladimir Plahotniuc, președintele Partidului Democrat, ar fi părăsit Republica Moldova cu o mașină, și nu cu un avion – cum se credea inițial. El ar fi ajuns cu un automobil în regiunea transnistreană, iar mai apoi la Odesa, de unde a plecat cu un aeronavă privată, potrivit radiochisinau.md.

Informația a fost confirmată și de TV8. Totuși, cel puțin în acest moment, nu se cunosc alte detalii ale plecării sale. Nu se știe nici măcar spre ce direcție a decolat avionul cu care el a părăsit Odesa.

Așadar, inițial, opinia publică a crezut că oligarhul moldovean a părăsit vineri Republica Moldova, imediat după discuțiile de la ședința Consiliului Național Politic al PDM. Acesta ar fi plecat de la sediul PD-ului înainte de briefingul la care a ieșit Vladimir Cebotari, vicepreședintele partidului.

Mai multe avioane private au decolat de pe aeroportul din Chișinău, vineri seara. În presă au apărut informații că printre cei care au plecat din țară ar fi și deputații Ilan Șor și Vlad Plahotniuc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`