Țara a furat mai mult de 50 de milioane de dolari în active digitale între 2020 și jumătatea anului 2021, potrivit anchetatorilor ONU.
Unele agenții de supraveghere estimează chiar sume totale furate mult mai mari, însumate la de 400 de milioane de dolari, conform Sky News.
Coreea de Nord a lansat deja șapte teste de rachete balistice în acest an, cea mai recentă dintre acestea părând să fi atins o altitudine de 2.000 km, după ce a zburat timp de 30 de minute până la o distanță de 800 km.
North Korea funds weapons with stolen crypto, says U.N. report: North Korea continued to develop its nuclear and ballistic missile programs during the past year and cyberattacks on cryptocurrency exchanges were an important revenue source for Pyongyang, according to an excerpt pic.twitter.com/chlhZKVmZC
— worldnews24u (@worldnews24u) February 7, 2022
Potrivit raportului, care a fost transmis comitetului de sancțiuni al ONU săptămâna trecută, actele de hacking au vizat în primul rând schimburile de criptomonede.
Datele care arată o legătură între Coreea de Nord și furturile Bitcoin ca mecanism de sustragere în fața sancțiunilor internaționale, care au tot crescut din 2017.
În 2019, ONU a raportat că statul comunist a sustras criptomonede în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari pentru a-și finanța programele nucleare și de rachete, în ciuda sancțiunilor economice, menite să împiedice continuarea cercetărilor.
Afacerea de analiză blockchain Chainalysis arată faptul că hackerii au lansat cel puțin șapte atacuri asupra platformelor de criptomonede în 2021.
Aceste furturi digitale sunt însumate la aproape 400 de milioane de dolari și au marcat o creștere cu 40% a veniturilor.
Chainalysis a descoperit că majoritatea acestor furturi nu vizează acum Bitcoin, ci Ether, o altă criptomonedă populară.