Ralph Steinman a murit de cancer cu 3 zile înainte să fie recompensat cu Premiul Nobel pentru medicină

Ralph Steinman a murit de cancer cu 3 zile înainte să fie recompensat cu Premiul Nobel pentru medicină
Cercetătorul canadian Ralph Steinman, care a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru medicină pe 2011 a încetat din viață din cauza unei lupte cu cancer la pancreas, a anunțat universitatea americană...

Cercetătorul canadian Ralph Steinman, care a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru medicină pe 2011 a încetat din viață din cauza unei lupte cu cancer la pancreas, a anunțat universitatea americană Rockefeller la care lucra, citată de site-ul Vancouver Sun.

Steinman a murit pe 30 septembrie, la vârsta de 68 de ani, după ce a suferit de cancer la pancreas în ultimii patru ani de viață.

Potrivit regulilor, premiul Nobel nu se acordă postum, cu excepția cazului în care decesul survenie după anunțul făcut de comitetul Nobel. Dar, în acest caz, comitetul Nobel nu fusese înștiințat de decesul cercetătorului.

Ralph M. Steinman s-a născut pe 14 ianuarie, în 1943, în Montreal, Canada. A studiat biologia și chimia, după care a urmat cursurile de medicină la Harvard Medical School din Boston, pe care a absolvit-o în 1968. Din 1988 a fost profesor de imunologie la Rockefeller University din New York și directorul Centrului pentru Imunologie și Maladii Imunitare din cadrul aceleași universități.

Bruce Beutler (SUA) și Jules Hoffmann (Luxemburg) au primit premiul pentru descoperirile lor privind activarea imunității nespecifice, numită și înnăscută, în timp ce Steinman a fost premiat pentru lucrările sale asupra sistemului imunitar dobândit (în timpul vieții).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`