Rainer Seele va renunța la conducerea OMV, după ce Greenpeace a cerut demisia sa pentru presupuse activități de spionaj. Scandalurile în care este implicat CEO-ul gigantului energetic

Rainer Seele va renunța la conducerea OMV, după ce Greenpeace a cerut demisia sa pentru presupuse activități de spionaj. Scandalurile în care este implicat CEO-ul gigantului energetic
captura youtube

CEO-ul OMV, Rainer Seele, va renunța la funcțiade top a companiei petroliere anul următor. Mandatul se încheie automat la sfârșitul lunii iunie 2022.Renunțarea la prelungirea mandatului are loc în contextul în care Greenpeace a cerut demisia lui Rainer Seele pentru presupuse activități de spionaj.

Greenpeace a cerut demisia șefului OMV

OMV este acuzată că a monitorizat sistematic activiștii de mediu prin intermediul companiilor internaționale de spionaj. Compania respinge aceste acuzații din partea Greenpeace și Fridays for Future Austria. În acest context, Greenpeace a solicitaat demisia directorului general OMW, Rainer Seele, scrie krone.at.

Directorul executiv al Greenpeace, Alexander Egit, a cerut joi demisia șefului OMV: „Rainer Seele nu mai este acceptabil ca CEO al unui grup austriac și trebuie să demisioneze. Președinții consiliului de supraveghere al OMV Mark Garrett și șeful ÖBAG Thomas Schmid trebuie să tragă concluzii. Cursul antidemocratic al lui Rainer Seele trebuie pus la punct imediat”.

Ministrul mediului, Leonore Gewessler, care până în 2019 a fost directorul general al organizației de mediu Global 2000, a precizat că așteaptă acum o„ clarificare rapidă și completă de la șeful OMV în loc ca aceasta să se ocupe de plângeri împotriva mass-media ”.

OMV se află totodată și în centrul unui scandal de corupție. Compania este acuată că a plătit un preț de achiziție prea mare pentru acțiunile Borealis și nu și-a informat suficient consiliul de supraveghere cu privire la tranzacție. Vânzătorul a fost Mubadala, fondul suveran gestionat din Abu Dhabi, care în sine deține o participație de 24,9% la OMV.

Potrivit propriilor informații, mediul a fost dat în judecată de OMV la Curtea Comercială din Viena în decembrie pentru „omisiune, revocare, plată și determinare”. Suma în litigiu este stabilită la 94.000 de euro.

Rainer Seele, șefulOMV, respinge cu tărie acuzațiile de spionaj aduse de organizațiile de mediu

Într-o scrisoare adresată vicecancelarului austriac Werner Kogler (Verzi), șefulOMVa negat că gigantul austriac ar spiona ONG-uri sau persoane fizice și respinge în mod ferm acuzațiile lansate de Greenpeace și Fridays For Future Austria, filiala austriacă a mișcării lansate deGreta Thunberg, potrivit Dossier preluat deKurier.

Vicecancelarul Werner Kogler ceruse explicații după reclamațiile făcute de ecologiști. În replică, printr-o scrisoare din 14 aprilie,Rainer Seelea negat vehement acuzațiile și susține că, în calitate de corporație globală și semnatară a Pactului Global al ONU, compania respectă libertatea de exprimare și libertatea de întrunire și asociere, însă îi acuză pe activiștii de mediu că au încercat în repetate rânduri – și uneori au reușit – să ocupe diverse locații ale grupului austriac, unele care ar aparține în mare parte infrastructurii critice.Rainer Seelesusține căOMVe obligată să garanteze protecția forței de muncă și a sistemelor sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`